Teraz jest 24 lis 2024, o 05:39

napedMotocyklowy.pl napedMotocyklowy.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 12 lut 2012, o 20:30 
świeżak

Sprzęt: R6 '06 RJ12
Imie: Irek
Według mnie miałeś prawo napisać "bezwypadkowy" ale z tym ślizgiem odbiegasz od rzeczywistości: złamana kierownica,sfatygowana klamka,ślad na ciężarku,ślady przytarć na owiewkach,przytarcie wydechu i wgniotka na wahaczu pod wydechem to raczej typowe efekty ślizgu.
Historia stanu licznika w milach
Data odczytu Stan licznika
2008-09-08 1
2011-02-24 4,535
2011-04-06 5,603
2011-05-12 5,603
Historia pojazdu
Rekord z dnia Szczegoly
2008-08-28 REGISTRATION EVENT/RENEWAL
2008-09-08 TITLE (Title #:22039839686075523)
2009-08-01 REGISTRATION EVENT/RENEWAL
2011-02-16 REGISTRATION EVENT/RENEWAL
2011-02-24 TITLE (Title #:22041740588130224)
2011-02-24 THEFT
2011-04-06 REPORTED AT AUTO AUCTION
2011-05-12 TITLE (Title #:29730040673144034) SALVAGE
2011-06-28 VEHICLE EXPORTED TO POLAND
pies napisał:"W przypadku tego moto. nawet slizgu nie było, ono było po prostu skradzione i odzyskane." - :D złodziej ukradł 2011.02.24 i przelatał ze złamaną kierą ponad 1000mil :shock: .
Przyznaję szczerze,że nie mam zbyt dużej wiedzy jeśli chodzi o mechanikę motocyklową ale latam na moto(powyżej 120KM) już ponad 10lat i wiem jak wygląda moto po ślizgu! A na forum zarejestrowałem się bezinteresownie - nic nie sprzedaję i nie oferuję swoich usług. LWG

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: 13 lut 2012, o 08:02 
pochłaniacz winkli

Sprzęt: r6
Imie: robert
kolego, przyjrzyj sie dokładnie zdjeciom na owiewkach nie ma nawet sladu po slizgu, natomiast widac na prawej owiewce niechlujne montowanie płaskich migaczy . Po prostu gosc nie miał pojecia o demontazu boczkow i potraktował je nieco za ostro , nawet uszkodził prawy parapet i jak wiekszosc nieznajacych temat punkt w ktorym łaczy sie czacha z pasem bocznym, gdzie montaz i demontaz wymaga uzycia nieco wiecej finezji niz siły. Jesli chodzi o przebieg, to przyznam ze nie zwrociłem uwagi na te rozbieznosc , przypuszczam ze albo wkradł sie bład w odczycie policyjnym, albo złodzieje nie złamali kierownicy w chwili kradziezy , tylko po jakims czasie troche sobie nia pojezdzili. Swiadczy o tym przekrcona łamakiem stacyjka , a pierwotny, mniejszy przebieg został podany policji przy zgłoszniu kradziezy, stad jest w dokumentach historii., po prostu staqn licznika przy zgłoszeniu policji był deklaracja włascicela przed kradzieza, gdyz jest oczywistym ze ze złamana kierownica jezdzic jest dosc trudno :lol: Odwaznik miał bardzo delikatna ryse nie zaden tam slad po tarciu o jezdnie , wygieta klamka była rowniez bez kontaktu z szosa , zwroc uwacge na koncowke, nie ma sladow ubytku jest tylko wygieta w dodatku w kierunku przeciwnm do kierunku jazdy. Sadze za złodzieje jednak odjechali tym moto. i drobne uszkodzenia nastapiły podczas czasowej eksploatacji przez złodziei. Tak sobie dedukuje.
Polemizuje z toba w tym temacie poniewaz ja na prawde znam sie na tym interesie , sprowadziłem setki moto., quadow i samochodow ze Stanow i wiedzac ze w obecnym czasie internetu dostep do pełnej info. na temat pojazdu jest w zasadzie nieograniczony i łatwo dostepny , to trzeba byłoby byc kompletnym idiota by wprowadzac potencjalnego nabywce w bład. Dlatego , jak juz wczesniej pisałem zwykle mam zdjecia z portu w Nowym Jorku , znacznie lepsze niz te aukcyjne dokładniej przedstawiajace stan uszkodzen niz na fotkach z licytacji sa widoczne. Ostatnio niemal kazdy klijent ich zada zanim w ogole przyjedzie z drugiego konca Polski obejrzec sprzet , czesto tez, gdy juz tu przyjedzie to z zadniem przebadania na okolicznosc bezwypadkwosci w firmie o laserowej mozliwosci sprawdzenia newraligicznych katow moto. , wiec proba oszukiwania kogos jest z gruntu skazana na porazke i kompromitacje , nie mowiac o zszarganiu opinii na allegro czy forach. Wiecej wiary kolego :roll:

PostNapisane: 13 lut 2012, o 10:29 
mistrz toru

Sprzęt: r1
Imie: darek
panowie temat jest o AKUMULATORZE prosze zakonczyc spory niedotyczace tego watku

PostNapisane: 13 lut 2012, o 10:49 
OLABOGA. Nie kupuję od sprzedawców. W większości wypadków złomy powypadkowe. Zrobione tylko wizualnie. Tyle w temacie innym niż akumulator.

Już nie długo:D sezon...

PostNapisane: 13 lut 2012, o 16:29 
pochłaniacz winkli

cytat. "panowie temat jest o AKUMULATORZE prosze zakonczyc spory niedotyczace tego watku"

ja tego nie wywołałem, ale pomowiony byłem zmuszony do zripostowania bezpodstawnych zarzutow.

PostNapisane: 24 lut 2012, o 18:11 
kursant

Imie: Przemek
Witam! a ja mam takie pytanie dotyczące ładowania akumulatora. mam aku 7.5 Ah. zwykly kwasowo-ołowiowy. wiem ze takei baterie ładuje sie małym pradem jednak nie posiadam odpowiedniej ładowarki. Posiadam natomiast mały prostownik obsługujacy akumulatory 8 - 56 ah. max prad ładowania to 4 A a skuteczny prad ładowania to niby 2.8 A. czy takim prostownikiem mozna naladowac taka baterie? np z przerwami aby jej nie przegrzac? I jescze jedno.. mam w domu jakis zasilacz do drukarki na ktorym jest output 15v i 530 mA. bawil sie ktos w robienie z tego ładowarki do akumulatora? da sie w ogole z tego zrobic jakiąś taka ładowarke? tylko w moto jest 12V a tu 15V. Sorki za takie pytania ale na prądzie to sie nie znam za bardzo;)

PostNapisane: 24 lut 2012, o 19:06 
pochłaniacz winkli

reguła jest by nie ładowac akumulatora pradem wyzszym niz 1/10 jego pojemnosci i nie dłuzej niz przez 10h , zatem powinienes pradem max 0,8 amp. ładowc swoj aku , po naładowaniu sprawdzic poziom kwasu w celach ewentualne braki w poziomie uzupełnic woda destylowana. Nie sadze zebys z ładowarki tel. mogł zrobic prostownik. Ładowarki tel. dają bardzo niskie wartosci pradowe i nie nadaja sie do tego celu.

PostNapisane: 24 lut 2012, o 19:13 
pochłaniacz winkli

oczywiscie zasilacz drukarki takze do tego celu nie nadaje sie . Prad 530 ml. amp wystarczajacy dla obsłuzenia drukarki jest zbyt mały dla obsłuzenia akum . Zasilacz drukarki poddany pradowi zwarcia 1-3 i wiecej amp. zwyczajnie by sie po chwili spalił.

PostNapisane: 24 lut 2012, o 20:15 
kursant

Imie: Przemek
ok dzięki za odpowiedz. wiem wlasnie ze moj akumulator poprawnie powinien byc ładowany pradem 0.8 czy tam 0,75A bo ma byc wlasnie 1/10 pojemnosci akumulatora z tym ze nie mam odpowiednbiej ładowarki i dlatego zapytalem ale czy ładowanie prostownikiem o ktorym wczesniej napisalem i ladujac z przerwami zniszczy akumulator? a co do tych ladowarek do drukarki to watpilem w to ze sie takie cos nada ale zapytac nie zaszkodzi;)

PostNapisane: 20 mar 2012, o 17:12 
mistrz toru

Sprzęt: YZF-R6 RJ15
Imie: Marcin
Będę właśnie zamawiał aku do mojej R6 model 2003-2004 rok.
Nie chce wydać 300 zł na yuase a z tego co się dowiedziałem to VARTA wygląda ok.
Możecie pomóc w wyborze modelu akumulatora.
Znalazłem coś takiego ale nie jestem pewien czy będzie pasował.
http://www.sklepcentra.pl/sklep/akumula ... -p-79.html
Doradzicie?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona