dawcaR1 napisał(a):
Przy zakupie ubranka wiadomo, kupować 2 rozmiary mniejsze tak żeby ledwo co i to na wciągniętym brzuchu w to wskoczyć i pozapinać.
bzdura bzdura bzdura!!! Kolego nie mogę się zgodzić nie kupujemy 2 rozmiarów mniejszych i nie przechodzimy tego całego procesu o którym opowiadasz... Kupujesz kombinezon taki aby był wygodny nie może cie opinać aż do wciągniętego brzucha... paranoja skoro kupujesz kombii 2 rozmiary mniejsze to nie dziwie sie ze latasz potem po deszczu itd gdybyś kupił kombi które by na ciebie pasowało to nie musiał byś jeździć na wciągniętym brzuchu po deszczu, kombii które dobrze leży nie rozciągnie ci sie tak jak napięty ciuch na sylwetce, gdyż nie ma takiego naporu i tak naprawdę nie ma co go rozciągnąć bo nie ma takiej potrzeby. ja 2 lata tamu kupiłem Berika 1PC Laguna Seca 52 rozmiar i był lekko za ciasny owszem rozszedł się ale trwało to długo więc bóle kręgosłupa otarcia na kolanach itd to norma była, teraz kupiłem Ixon Galaktica 54 i jest luz bluz nic nie wisi nie marszczy się nie muszę latać w deszczu i jeździć na wdechu... rozumiem to że kombii szczególnie 1PC nie jest po to aby był komfortowy bo jest to ciuch do sportu ale bez przesady bóle kręgosłupa otarcia i jaja w żołądku to jest przesada...