Teraz jest 22 lis 2024, o 23:56
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Krzysztof87
|
Tytuł: Airbox rj03 99r. Napisane: 19 kwi 2016, o 08:42 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: r6
Imie: Krzysztof
|
Witam
Podrzuci mi ktoś zdjęcie wnętrza airboxa jak jest zamontowany filtr Aktualnie ma K&N i wydaje mi się, że czegoś brakuje aby założyć normalny filtr.
|
|
|
|
Brylant86
|
Tytuł: Re: Airbox rj03 99r. Napisane: 19 kwi 2016, o 13:21 |
|
|
mistrz toru |
|
Sprzęt: r6 RJ15
Imie: Brylant
|
do oryginału musisz mieć taką ramkę pod filtr
|
|
|
|
Krzysztof87
|
Tytuł: Re: Airbox rj03 99r. Napisane: 19 kwi 2016, o 14:37 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: r6
Imie: Krzysztof
|
Ok wszystko jasne. Nowy airbox już zamówiony. Waszym zdaniem ten filtr K&N coś wam daje ten kto ma? Uważam osobiście, iż zaniża krzywą oddawania mocy na gaźniku. Chcę osobiście sprawdzić.
|
|
|
|
mieton
|
Tytuł: Re: Airbox rj03 99r. Napisane: 5 maja 2016, o 16:23 |
|
|
świeżak |
|
Sprzęt: r6 rj03,r6 rj12
Imie: maciek
|
Przy KN w niektórych motocyklach gaźnikowych i wtryskowych jest nieraz problem z synchro i ustawieniem normalnych wolnych obrotów, pieprzy się nieraz reakcja na gaz i okazuje się że hiflo za 40zł jest jedynym tym co działa jak należy. KN niekiedy wymusza większe zmiany a tu nie chodzi o to. Bo jak masz np. sprzęt z przygotowanym wydechem, gaźniki z co najmniej dynojet stage 1 to taki filtr jest konieczny. Z doświadczenia widzę że sam KN nic nie daje, wręcz bywa problematyczny i wpuszcza do silnika niepotrzebny syf. W wyścigach szybkie zużycie silnika jest wpisane w straty ale każdy jeżdżąc normalnie nie potrzebuje szybkiego zużycia przylgni zaworowych w dolocie, zamulonej reakcji na gaz itp. Pipercross robi lepsze filtry
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat