Teraz jest 4 gru 2024, o 19:59
Strona główna forum » Yamaha R1 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
piotrekk636
|
Tytuł: zepsuty obrotomierz RN09 Napisane: 23 kwi 2010, o 20:10 |
|
|
Witam szanownych kolegów i koleżanki. Mam mały problem. Opowiem od początku. Kilka dni temu zobaczyłem ze obrotomierz w mojej R1 zaczął jakos w przedziale obrotów 3-4tys drgać troszke, przeskakiwać, przestawał chodzić płynnie. W miare upływu czasu (czyli w moim przypadku ok 2dni czyli może 100km) zupełnie w całym zakresie zwariował. Czasem sie ustawi na luzie na 8tys, na 3, na 12, no wszystkie możliwe opcje. Zegary zdejmowane, sprawdzane i okazują sie sprawne. Od czego zacząć w poszukiwaniach przyczyny tego problemu?;) Liczę na jakieś mądre wypowiedzi:D
|
|
|
|
Bilu.
|
Tytuł: Re: zepsuty obrotomierz RN09 Napisane: 23 kwi 2010, o 20:57 |
|
|
może pokazuje Ci jakiś błąd?? tak można odczytać błedy!
|
|
|
|
piotrekk636
|
Tytuł: Re: zepsuty obrotomierz RN09 Napisane: 23 kwi 2010, o 21:05 |
|
|
Nie, kolego na pewno nie. Stoi w miejscu cały czas. Np teraz w ogole po przkreceniu kluczyka nie reaguje na test zegarów.
|
|
|
|
PiciuR1
|
Tytuł: Re: zepsuty obrotomierz RN09 Napisane: 23 kwi 2010, o 21:10 |
|
|
pochłaniacz winkli |
|
Dołączył(a): 15 sty 2010, o 20:54 Posty: 622 Lokalizacja: Wrzesnia,WLKP
Sprzęt: YZF R1 Rn09
Imie: Piotr
|
jakby skakał tak jak wcześnie też bym b;lad obstawiał np. u mnie na 7tys pokazuje bład exupa ale jak umarł zupełnie to polecam na poczatek poczyścić wszystkie piny na złaczkach po zimie mozę to coś pomoże
_________________ Lewy pas i gaz, przednie koło w górze nie daj się wyprzedzić furze:)))
|
|
|
|
xmateuszx
|
Tytuł: Re: zepsuty obrotomierz RN09 Napisane: 14 cze 2010, o 02:09 |
|
|
mam ten sam problem, rozwiązałes go moze ?
a Ty kolego będziesz mieć dodatkowy problem jeśli nie przeczytasz Regulaminu i się nie przedstawisz...tu są pewne zasady.... Łuuuki
|
|
|
|
daro29
|
Tytuł: Re: zepsuty obrotomierz RN09 Napisane: 26 lip 2010, o 09:32 |
|
|
miałem ten sam problem.przyczyną sązimne luty przez co niema kontaktu i dlatego nie zawsze działa.trzeba poprawić luty mocójace obrotomierz do płytki
Kolego, przeczytaj niebieski tekst w poście powyżej. Tyson.
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R1 » Warsztat