Teraz jest 21 lis 2024, o 09:51
Strona główna forum » Yamaha R1 » SERWISÓWKI R1 dział DOWNLOAD
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
mikolajczykm86
|
Tytuł: Re: serwisówki manuale R1 Napisane: 10 gru 2016, o 22:30 |
|
Sprzęt: r1
Imie: Mati
|
SERVICE MANUAL RN19 2007-2008 (wersja europejska)
Witam! w sieci znajduje się wiele źródeł do manuala z tego rocznika, tylko ze 99% dotyczy modeli z USA. rozni się instalacją elektryczną i ma opis na temat immobilizera. jeśli potrzebujecie , zasysajcie, link będzie aktywny 3miesiące: https://www.dropbox.com/s/6gekxnywmlmzh ... a.pdf?dl=0
|
|
|
|
piter1098
|
Tytuł: Re: serwisówki manuale R1 Napisane: 15 sie 2023, o 18:24 |
|
|
mistrz prostej |
|
Dołączył(a): 8 maja 2011, o 13:58 Posty: 397 Lokalizacja: Choszczno
Sprzęt: YamahaR1 i CBR600F4i
Imie: Piotrek
|
Cześć. Ma ktoś może udostępnić raz jeszcze manual do RN04? Miałem problemy z moto przez nie dopatrzenie jednego kabla(od wyświetlacza biegów)który leżał na głowicy i zrobił zawarcie. Zanim odkryłem ten kabel -wcześniej szukałem z kolegą gdzie się robi zwarcie(metoda prób i błędów-brak miernika) i gdy po przeglądach poszczególnych elementów w kablach robiliśmy próbę (włączaliśmy zapłon) grzała się instalacja i szukaliśmy dalej aż odkryłem ten kabel...po naprawie moto ożyło, wróciłem do domu (180km) i u mnie zaczęło nagle odcinać na sekunde zapłon aż w końcu wogole zanikł.... Silnik kręci, pompa chodzi ale nie odpala. Znalazłem przepalony bezpiecznik o nazwie FUN (i nie wiem co to jest) wymiana bezpiecznika nic nie pomogła, więc zastanawiam się czy te próby i grzanie instalacji nie nadwyrężyło jakiegoś czujnika który się spalił i przy okazji spaliło bezpiecznik i teraz mimo wymiany bezpiecznika nadal kręci silnik ale nie odpala....Myśle , że ten bezpiecznik wskaże gdzie szukać tylko od czego on jest.... Pozdrawiam
_________________ CO MNIE NIE ZABIJE TO WZMOCNI
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R1 » SERWISÓWKI R1 dział DOWNLOAD