Teraz jest 24 lis 2024, o 06:27

napedMotocyklowy.pl napedMotocyklowy.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: crash pady które wybrać?
PostNapisane: 22 maja 2012, o 16:43 
witam chce założyć crash pady do r6 z 03r które wybrać, które będą lepsze lub jakie radzicie. chce założyć takie by nie trzeba było nic robić z owiewkami. a o to linki do 2-óch nad którymi myślę. Za rady z góry dziękuje.

http://allegro.pl/crash-pady-yamaha-yzf ... 63912.html

http://allegro.pl/crash-pady-yamaha-r6- ... 88081.html

Tytuł: Re: crash pady które wybrać?
PostNapisane: 22 maja 2012, o 17:37 
kursant

Sprzęt: R6
Imie: Piotr
Jakos te pierwsze mnie bardziej przekonują :P

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: 22 maja 2012, o 22:16 
kursant

Sprzęt: R6 99r.
Imie: Mateusz
firma oczywiście womet tech przemawia bardziej!
Jednak ja nie zdecydował bym sie na takie crash pady bo one więcej szkód potrafią zrobić niż takie przy których trzeba wiercić

PostNapisane: 23 maja 2012, o 19:52 
zdecydowałem sie jednak womet-techa ale na te w których trzeba wiercić w owiewce otwór mam nadzieje że bedą dobre.

http://allegro.pl/crash-pady-yamaha-yzf ... 64237.html

PostNapisane: 23 maja 2012, o 21:19 
mistrz toru

Sprzęt: r1
Imie: darek
motorzystaa napisał(a):
firma oczywiście womet tech przemawia bardziej!
Jednak ja nie zdecydował bym sie na takie crash pady bo one więcej szkód potrafią zrobić niż takie przy których trzeba wiercić

jedne i drugie narobia szkod jesli perzyjebiesz w samochod. w starej r6 urwalo mi uchwyt w ramie od montowanych wlasnie poprzez wiercenie w owiewce, a firma nie byle jaka, bo sam PUIG

PostNapisane: 23 maja 2012, o 21:41 
kursant

Nikt Ci nie powiedział że crash pady nie pomagają przy dzwonie z samochodem? One jedynie przy ślizgi lub małej parkingowej wywrotce Ci pomogą. Więc nie dziw się że ujebało Ci uchwyt w ramie!!

PostNapisane: 23 maja 2012, o 21:53 
mistrz toru

aha to zajebiscie ze montujesz pady i jestes pewien ze bedziesz sie slizgal na nich tylko po asfalcie przy predkosci 25km/h :lol: trzeba brac wszystkie mozliwosci pod uwage. i to ze udeszysz w samochod , kraweznik czy bedziesz sie przewracal po parkingach,przy spacerowej jezdzie. wiec nei pisz ze jeden narobi wiecej szkod a drugi mniej jesli nie wiesz w jakich warunkach zostana poddane probie

PostNapisane: 23 maja 2012, o 22:12 
kursant

wiem że jak wypierdziele w auto czy w rów, czy w sarne to nawet stary klatka by Ci nie pomogła. Jak stary takie gówno może Ci pomóc w starciu z czym kolwiek, przy większej prędkości. Liczyć się trzeba że jak masz pady i wytniesz przy 50 w krawężnik to coś Ci urwie a nie że pad nie pomógł. No stary nie oszukujmy się...

PostNapisane: 23 maja 2012, o 22:18 
mistrz toru

wiec pytam jeszcze raz po czym stwierdzasz ze te z adapterem narobia wiecej szkod,a te bezposrednio montowane mniej... :D ja ci tylko przedstawilem ze wszystkie,niezaleznie od sposobu montowania moga narobic szkody

PostNapisane: 24 maja 2012, o 02:05 
świeżak

Sprzęt: R6 2000
Imie: Przemek
sory @darekR1 ale nie mozesz porównywać zderzenia z autem do szlifu... w obydwu przypadkach działaja inne siły wiec nic dziwnego jakie szkody poniosłeś przez rzecz która do tego nie została skonstruowana... koledze @motorzystaa chodziło raczej o to ze w opini wielu, którzy sie już przekonali to przy mocniejszym szlifie sam adapter moze narobić więcej szkód ramie niz zwykły crash pad który przy wiekszej sile powinien sie urwac i nie naruszyc ramy...

tak przy okazji podepnę się do tematu bo nie chcę powielać... mam r6 00 i chcę właśnie zakupić crashpady. Ze wgledu na popularność i dostępność z checią bym kupił te womet tech jednak nie wiem czemu akurat do tego modelu to czarne tworzywo zaczyna się praktycznie od samej śruby i trzeba wiercić dziure w owiewce az o śr. 5 cm ( co cholernie szpeci moto). Przy czym do innych moto są ładne wąskie tuleje a potem to tworzywo tak jak np do Cebry 600 f4 ( http://womet-tech.com/product.php?id_product=40 ) gdzie wystarczy zrobić otwór na 28mm ... więc moje pytanie w szczególności do posiadaczy r6 99-02 może ktoś z was posiada pady owej firmy (ewentualnie innej o pdobnej konstrukcji) z innego modelu motocykla z taką włąsnie wąską tuleją tak aby tworzywo znajdowało sie za owiewką i tak by ta tuleja przylegała do samej ramy i sruba nie była za krótka?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona