Dzięki za odpowiedzi.... mogłem od razu napisać teraz już nie pamiętam dokładnie, ale wtedy jak zaczęło to hałasować to kombinowałem na różne sposoby tzn hamowanie silnikiem, jazda na sprzęgle i na luzie i jeśli dobrze pamiętam to
problem zaczyna się przy zwalnianiu (przy przyspieszaniu i jeździe tym samym tempem ponad 100 km/h i poniżej 70 km/h nie ma) jadąc powiedzmy 120 km/h po odpuszczeniu gazu czyli zwalnianiu wydobywa się hałas od około 100 km/h do 70 km/h najgłośniejszy później cichnie i przy 50 km/h nie słychać już go wcale... jeśli dobrze pamiętam to dzieje się tak przy hamowaniu silnikiem, jeździe na sprzęgle i na luzie... może źle określiłem go mówiąc gwizd, ciężko ten dźwięk określić, szukałem coś podobnego na YT i najbardziej zbliżony to ten:
http://www.youtube.com/watch?v=XBJj3vPPdyoCzas: 0:14 - 0:20
Reasumując
Jak już pisałem na postoju, czy motocykl zimny czy gorący, na wolnych obrotach czy przegazówie nic nie hałasuje....
Problem pojawia się przy zwalnianiu z prędkości 100 km/h, od 70 km/h cichnie i znika koło 50 km/h i dźwięk jest podobny do tego z filmiku w/w.
PS. Wyjaśniam pierwszy post, jego złą formułę i niedopowiedzenie (pisany na szybko) - zauważyłem ten dźwięk jadąc z pracy przy hamowaniu silnikiem... 3 lub 4 bieg wziął się stąd, że nie pamiętam na którym z tych dwóch zauważyłem usterkę, drugiego dnia po sprawdzaniu na luzie i sprzęgle był ten sam efekt...
PS2. Problem nie leży po stronie słuchu, tylko po stronie trudności opisania dźwięku, który słyszy się pierwszy raz - w kasku - przy głośnym tłumiku przelotowym
P
EDIT:
Fotki jednego z łożysk koła po rozebraniu:
EDIT 2
Problemem były łożyska koła tylnego, po wymianie wszystko ucichło.