YZF R1 napisał(a):
Mahomet opowiedz coś o XRze bo cały świat tym jest zachłystnięty... jak masz i używasz to masz na pewno jakieś zdanie... mówisz ze nie warto?
No więc tak,Ogólnie kask jest ok. System wentylacji jest super. Jak jedziesz w upalny dzień to czujesz jak powietrze chłodzi czachę. Antifog tragiczny nie jest,ale zdarzyło mu się kilka razy przy rantach troszeczkę zaparować. Plusem też jest to,że ma ileś tam wkładek policzkowych i można sobie dobrać odpowiednie do swojej papy (oczywiście w standardzie jest jeden rozmiar inny trzeba sobie dokupić). Zapięcie jest 2D i mają szczęście bo jakby był zatrzaskowy to bym tego kasku nie kupił
nie uznaję innego zamknięcia...Mógłby być nosek do tego kasku w standardzie,ale go nie ma i trzeba sobie też dokupić...XR'y mają to do siebie ,że malowania tych kasków to prawie mistrzostwo świata ja ma Rogue i uważam to malowanie za najlepsze,lepszego malowania nie widziałem,ale jak wszyscy wszem i wobec wiedzą są gusta i gusta... No właśnie czy jest cichy...? Jedni mówią,że tak. Jedni,że tragedii nie ma,ale mógłby być cichszy. Ja uważam jak Ci drudzy,jeździłem już w głośniejszych kaskach,ale o wiele tańszych od tego i uważam,że jak za to siano to powinien być cichszy i dla tego poleciłem koledze Arai'a i Suomy bo oni robią najcichsze kaski i z opinii jakie usłyszałem i przeczytałem to te kaski oczywiście w cenie około 2koła są wypasione ,nie ma się tam o co doczepić każdy najmniejszy szczególik jest dopracowany. Jak kupowałem Shoei'a to na 100 opinii 90 było pozytywnych, ,rozmawiałem także z jego użytkownikami więc go kupiłem. Na tamte 2 firmy jeszcze nie słyszałem złej opinii jeśli chodzi o kask z wyższej pułki.
Jeśli jakiejś kwestii nie poruszyłem,o czymś zapomniałem i macie jakieś pytania to walić jak w dym.
EDIT:
No właśnie zapomniałem o serwisach. A orientujesz się może czy jak kupiłem garnek w Anglii i mam rachunek to czy tu w PL nie będą robić dymów jak pójdę do serwisu na regulację bo bym musiał iść.
A co do Xr1100 to właśnie w tym modelu poprawili niektóre sprawy z tego co słyszałem,no i chyba to prawda bo kolega jest wniebowzięty.