Teraz jest 22 lis 2024, o 09:21

napedMotocyklowy.pl napedMotocyklowy.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z RN09
PostNapisane: 18 sie 2011, o 17:08 
Siema wszystkim

Mam taki probelm... Moto nie chce odpalic, a bardziej wyglada na to, ze jest problem cos z elektryka, tak jakby byl padniety akumulator ale akumulator został na poczatku sierpnia wymieniony na nowy, wiec to odpada po pewnym czasie padl nowy akum wiec pomyslalem sobie ze nie ma ladowania ale regulator był niedawno zmieniany na nowy. Gdy naladowalem akumulator problem ustał ale po 1,5 dnia znowy to samu..nie chce krecic i wyskakuje taki bład ER_1... macie moze jakies pomysly?

Tytuł: Re: problem z RN09
PostNapisane: 22 sie 2011, o 13:01 
świeżak

Sprzęt: GSX-R 750 K6
Imie: Janusz
Stawiam na spalony alternator.
Choć z drugiej stronty naładowany akumulator, który nie jest ładowany podczas jazdy, starcza na kilkadziesiąt km.
Z tego co piszesz u Ciebie wytrzymuje dużo więcej. Tak czy inaczej do altka bym zajrzał.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: 23 sie 2011, o 20:58 
no zobaczymy co to...posprawdzamy wszystkie kostki i alternator jak bede wiedzial to dam znac

PostNapisane: 25 sie 2011, o 21:27 
weź miernik, zdejmij siodło, odpal sprzęt i zmierz napięcie na zaciskach akumulatora- powinno być ok 14,5 V,
jak jest koło 12, to nie masz ładowania - najczęściej walnięty alternator lub regulator

PostNapisane: 4 wrz 2011, o 17:59 
tak wlasnie zrobilem, nie bylo ładowania... alternator poszedl do naprawy. Odbralem zmierzyłem i było ok a dzis wracajac z trasy ladowanie znowu ucieklo... i zabawa odpoczatku. Najpierw zmierzyc czy alternator daje prad jak tak to pewnie regulator do wymiany... fuck

PostNapisane: 5 wrz 2011, o 16:27 
Miałem tą samą akcję , za pierwszym razem dałem uzwojenie do przewinięcia , padł po niecałych 2500km , może mniej . W tym roku zamówiłem fabrycznie nowy , przestałem pałować powyżej 290 , ostro polatałem , 4000km i jak ta lala bez wymiany regulatora .

PostNapisane: 5 wrz 2011, o 23:01 
no wlasnie wracajac z trasy lapalem 260 to moze byc przyczyna? hmm

PostNapisane: 6 wrz 2011, o 10:50 
Na przewiniętym to tak naprawdę nie da się stwierdzić co było przyczyną ale mój fabryczny (czyli za pierwszym razem) padł napewno przez to że w ciągu dwóch sezonów kilkanaście razy zegary wskazywały 299 i na ogół trwało to kilka do kilkunastu sekund . Przewinięty poczuł to tylko dwa może trzy razy i od razy GAME OVER . Poczytałem kilka artykulów o przewijaniu stojanu (na forum bladego) i wychodzi na to że uzwojenia zalewane są jakąś badziewiarską żywicą która rozpuszcza się w temp do max 120*C , po tym jak rozebrałem swój za drugim razem był zjarany po całości więc to może świadczyć o niskiej temp. topnienia tego towaru . W przypadku fabrycznej skopciły się delikatnie trzy zwoje (praktycznie niewidoczne gołym okiem).

PostNapisane: 12 wrz 2011, o 22:36 
Dobra, alternator zrobiony i nowy regulator i dalej dupa, prady z alternatora i regulatora dobre ale jak podlaczam juz wszystkie kable do akumulatora to prad znowu ginie. Regulator daje prad na poziomi 14.8 a jak podlacze wszystko to niecale 13. Pewnie gdzie jest zwarcie w elektryce tylko czy ktos ma pomysl gdzie to moze byc, moze jaka kostka?

PostNapisane: 13 wrz 2011, o 06:58 
świeżak

Sprzęt: R1 RN12
Imie: Dariusz
Odłączaj pokolei poszczególne obwody i obserwuj, który najwięcej pobiera prądu.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona