Teraz jest 24 lis 2024, o 10:31
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Szoper
|
Tytuł: Aku + Problem :<< !!! Napisane: 27 cze 2011, o 18:28 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: R6
Imie: Adrian
|
Witam, Mianowicie mam taka sprawe wczoraj mi cos szwankowalo przy jezdzie z elektryka a obiawy byly takie ze np jade jade jakies 1km-2km i mi zgaslo wszystko swiatla kierunek pretkosciomierz itp. dzis mialem chwilke i sprawdzilem miernikiem jakie ma napiecie na wylaczonym silniku i na wlaczonym no i wyszlo mi 12,6V(na wylaczonym) i na wlaczonym tyle samo... Jest jakas mozliwosc sprawdzenia miernikiem czy to bedzie regulator czy alternator? No i moje ostatnie pytanie Gdzie sie znajduje alternator i regulator? bo manual tylko po ang. a ja nie kumaty w tym jezyku...
|
|
|
|
PiciuR1
|
Tytuł: Re: Aku + Problem :<< !!! Napisane: 27 cze 2011, o 19:08 |
|
|
pochłaniacz winkli |
|
Dołączył(a): 15 sty 2010, o 20:54 Posty: 622 Lokalizacja: Wrzesnia,WLKP
Sprzęt: YZF R1 Rn09
Imie: Piotr
|
jesli zgaslo wszystko to bardziej obstawiam ze masz gdzies co luznego na podlaczeniu zasilania...
_________________ Lewy pas i gaz, przednie koło w górze nie daj się wyprzedzić furze:)))
|
|
|
|
Szoper
|
Tytuł: Re: Aku + Problem :<< !!! Napisane: 27 cze 2011, o 19:28 |
|
|
świeżak |
|
zgaslo wszystko oprucz obrotomierza klemy przykrecone byly dobrze zero luzu... ps jak zdejme kleme na zapalonym moto to powinien chodzic dalej czy zgaznie z momentem zdjecia jednej z klem ?
|
|
|
|
Astharoth87
|
Tytuł: Re: Aku + Problem :<< !!! Napisane: 27 cze 2011, o 20:07 |
|
|
ja miałem niedawno też problem z elektryką w R6, jadę sobie jadę, i nagle licznik zaczął pokazywać jakieś dziwne liczby, obrotomierz szalał a jak go zgasiłem nie mogłem odpalić i świeciły się tylko postojówki xD
jak się okazało w domu, sprawa była banalna, urwał się jeden kabelek wychodzący z wiązki kabli, po podłączeniu go w odpowiednie miejsce wszystko powróciło do nowmy wiec podejrzewam że też może to być jakaś błahostka:)
|
|
|
|
Szoper
|
Tytuł: Re: Aku + Problem :<< !!! Napisane: 27 cze 2011, o 23:07 |
|
|
świeżak |
|
Dobrze by bylo ze blachostka, dzis po poludniu sie zabiore za nia i wezme ze soba kumpla co sie zna na rzeczy. Jak juz znajde przyczyne to powiem co bylo i jakie koszta :<
|
|
|
|
Jarek 781
|
Tytuł: Re: Aku + Problem :<< !!! Napisane: 29 cze 2011, o 21:18 |
|
|
Szoper napisał(a): zgaslo wszystko oprucz obrotomierza klemy przykrecone byly dobrze zero luzu... ps jak zdejme kleme na zapalonym moto to powinien chodzic dalej czy zgaznie z momentem zdjecia jednej z klem ? Jak ściągniesz kleme na zapalonym to moto to masz od razu regulator napięcia do wymiany...
|
|
|
|
Szoper
|
Tytuł: Re: Aku + Problem :<< !!! Napisane: 2 lip 2011, o 09:32 |
|
|
świeżak |
|
Jarek 781 napisał(a): Szoper napisał(a): zgaslo wszystko oprucz obrotomierza klemy przykrecone byly dobrze zero luzu... ps jak zdejme kleme na zapalonym moto to powinien chodzic dalej czy zgaznie z momentem zdjecia jednej z klem ? Jak ściągniesz kleme na zapalonym to moto to masz od razu regulator napięcia do wymiany... Dzieki Jarek 781 regulator wymieniony moto juz smiga dalej
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat