Teraz jest 22 lis 2024, o 14:13

napedMotocyklowy.pl napedMotocyklowy.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: R6 na Pierwsze moto
PostNapisane: 11 mar 2011, o 18:06 
świeżak

Sprzęt: R6
Imie: Adrian
Dzis odbylem 1 jazde po parkingu i WIELKI RESPEKT DLA MOTO po prostu minimalne dodanie gazu reaguje natychmiast... Widze duzo nauki mnie czeka , cierpliwosci, no i troche odwagi. Od 1 razu juz mam Respekt dla manetki

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: 28 mar 2011, o 19:17 
Hehe przypomina mi sie jak ujażmiałem swoją bestyjkeprzekroczenie 8tyś obrotów to było jak wspięcie sie na everest hihi pzdr najleprza jest Grunwaldzka po 22 :P

PostNapisane: 28 mar 2011, o 21:49 
świeżak

kolego o gronwaldzkiej wiem wszystko bo na niej mieszkam we wrzeszczu wiec wiem co to znaczy Cieplo + sucho = glosno w domu xD

PostNapisane: 28 mar 2011, o 22:01 
kursant

Sprzęt: R 6
Imie: Mirek
Szoper... bez obawy nie jesteś sam ;) Też rozpocząłem ten sezon od raczkowania na r6 i co jak co to cie rozumie ... ale jak pisali poprzednicy oprócz odpowiedniego stanu oleju w silniku to i pod czaszka stan powinien być odpowiedni.... ojjj kusi kusi by docisnąć ale już wiem co się dzieje po 8 tys wzwyż i jeszcze chwile tam nie bede zaglądał ;P. Trzymam kciuku za Ciebie i pierwszaków na r6 i jedynek!!!

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

PostNapisane: 29 mar 2011, o 20:05 
We wrzeszczu hoho no to naprawde masz filharmonie w domu hehe :P ja mieszkam na zaspie także latem tylko odgłosy z grunwaldu domnie dochodzą ale jak byl pas startowy czynny na jana pawła to ho ho ....

PostNapisane: 30 mar 2011, o 10:36 
świeżak

tam na jana pawla tez idzie ladnie poleciec xD

PostNapisane: 30 wrz 2011, o 22:45 
mistrz toru

Sprzęt: YZF-R6 RJ15
Imie: Marcin
Szoper napisał(a):
Dzis odbylem 1 jazde po parkingu i WIELKI RESPEKT DLA MOTO po prostu minimalne dodanie gazu reaguje natychmiast... Widze duzo nauki mnie czeka , cierpliwosci, no i troche odwagi. Od 1 razu juz mam Respekt dla manetki

Znowu odnawiam temat, ale może warto ...

Ze stwierdzeniem WIELKI RESPEKT całkowicie się zgadzam.
Ze stwierdzeniem "po prostu minimalne dodanie gazu reaguje natychmiast" ...
no reaguje, ale żeby to był szok ... no nie wiem ... minimalne oddanie gazu to minimalne oddanie gazu - nic więcej.

Może jestem jakiś dziwny, ale oddawanie gazu (nie minimalne)można poczuć w ciasnym zakręcie, a do doświadczonych kierowców nie należę.

Sorka za szczerość, ale będać na forum r1r6 chyba nie musimy "robić kupy" pod lekkie przyspieszenie. R1 i R6 owszem sa mocne, ale po to jest rollgaz, żeby ową dużą moc precyzyjnie dawkować. nie przeczę że sportowe moto potrafi sponiewierać, ale nie powielajmy mitów że lekkie oddanie gazu urywa głowę :D

PostNapisane: 30 wrz 2011, o 23:50 
marcinrednose napisał(a):
Szoper napisał(a):
nie powielajmy mitów że lekkie oddanie gazu urywa głowę :D

Tutaj niektórym aż wykręca suty... :lol:

PostNapisane: 1 paź 2011, o 08:37 
świeżak

Sprzęt: R 6
Imie: Andrzej
Tylko tak mówisz że bedziesz spokojnie jezdził, też tak mówiłem.Jak lepiej ogarniesz motor to manetka będzie coraz wiecej sie odkrecac. Na obwodnicy to sprawdziłem :lol:

PostNapisane: 7 paź 2011, o 16:39 
świeżak

No i mozna powiedziec ze sezon za mna a w nim ponad 10 tys km od Czerwca do dzis...dodam tylko ze jestem zawodowym kierowca sam.dostawczego i mam malo czasu na latanie moto po 16 kazdego dnia oraz weekend :<

I co do jazdy:
Poczatek tak jak kazdy siadl na swoj pierwszy moto spokojne

Po pewnym czasie, odkrecanie coraz wiecej i wiecej i nizej i nizej w winklach az wkoncu sie zaczelo odkrecanie i skladanie w winklu.

Co do moto jako na pierwszy? Szczeze polecam tylko z glowa !! !!

Tak jak z Sex'sem, chwila nie uwagi i psikus.

Sezon przejezdzony bardzo milo, pozwiedzane to i tamto, trasy tez zrobione.

A po sezonie czas na zmiany:) MALOWANIE MOTO NA BIALO ! oraz wymiana plynow itp. sprzeglo daleko bralo od poczatku wiec juz to rozbiore i zobacze czy kosz czy tarcze czy sprezyny ;) oraz jakies dodatki typu crash-pady i inne.

Pozdrawiam po sezonie Szoper.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona