Teraz jest 22 lis 2024, o 20:25

napedMotocyklowy.pl napedMotocyklowy.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: R6 do oceny (2003-2004)
PostNapisane: 12 lut 2015, o 19:54 
mistrz toru

Sprzęt: YZF-R6 RJ15
Imie: Marcin
Jula jedziesz w weekend ogladac?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: 12 lut 2015, o 22:29 
świeżak

Sprzęt: R6
Imie: Michał
trochę za dużo damsko-męskiego pierdolenia w tym wątku i mało w temacie i to jeszcze admin.... ale cóź ja Ci moge tylko powiedzieć że masz słuszny pogląd, nie znajdziesz igły im dalej idziemy w rocznik. Ważne żeby moto Tobie się podobało i żeby było w "przyzwoitym" stanie technicznym, żebyś nie zrobiła z niego skarbonki i mogła cieszyc się pasją. Ja kupiłem swój bez najmniejszej ryski, wszystko w oryginale, dopiero na serwisie tydzień temu okazało się że to przeszczep bo rama 2005 a lagi 2004 i nawet serwis nie wie czy moto było walone czy to serwis na przełomie roku stworzył coś takiego (bo co prawda po vinie i malowaniu jest 2004, ale rejestracja 2005...). Na szczęscie kazałem go dokładnie sprawdzić i wszytsko jest na oryginalnych częściach prościutkie jak strzała, więc koło dupy mi to lata czemu jest tak a nie inaczej, ważne ze moto jest sprawne. Nie szukaj dziury w całym bo nic nie kupisz.

PostNapisane: 12 lut 2015, o 23:42 
kursant

Sprzęt: Yamaha R6'04
Imie: Damian
Pytam bo nie wiem,napisałeś że rama jest 2005,czym ona się różni od 2004? Jeśli VIN pokazuje 2004 to chyba wszystko gra jeśli masz zwykły widelec i malowanie 2004.Rejestracja to osobna sprawa z tego co wiem bo zależy to od czasu kiedy moto trafiło do salonu sprzedaży,oni jako pierwsi rejestrują chyba? Co do tematu to dobrze napisałeś,kupić to co się podoba i żeby było w przyzwoitym stanie,nie zrobić z moto skarbonki i cieszyć się z tego co się ma.Nówki tylko w salonach...Nie bój sie Jula pozorów bo moje moto ma 75tyś przebiegu i chodzi lepiej niż nie jeden z 45tyś,sprzęgło ledwo słychać,zawiasy są jeszcze ok,mierzyłem fedry w widelcu i mieszczą się w normach z manuala,sprzęgło to samo.Owiewki są w oryginalnym malowaniu,więc nie trać nadziei i się nie napalaj na kupno bo masz jeszcze dużo czasu do rozpoczęcia sezonu,bądź cierpliwa.

PostNapisane: 13 lut 2015, o 07:09 
świeżak

Imie: Michał
nie rózni się niczym, ale od 2005 były UPsy a ich nie ma tylką jest zwykły zawias stra półka itd. Mi to nie wadzi tylko serwis miał problem bo pozamawiali graty po numerze ramy do modelu 2005 a teraz nic nie pasuje (klamka hamulca, linki itp)

PostNapisane: 13 lut 2015, o 11:14 
kursant

Sprzęt: R6 rj09
Imie: Julia
marcinrednose napisał(a):
Jula jedziesz w weekend ogladac?

Pojechałabym zobaczyć te grafitową ciemną, ale Pan mnie telefonicznie poinformował bez ściemy, że czacha była malowana (nie przez niego, poprzedni właściciel miał jakiegoś małego szlifa) - więc się zastanawiam, czy jest sens. Reszta podobno w oryginale.

Blacha90 - dobrze powiedziane, też nie szukam idealnego motocykla, tylko sprawnego, przede wszystkim.. Nie przejąłeś się jakoś specjalnie tym, że rama inna, lagi inne.. najważniejsze, że moto sprawne i jesteś z niego zadowolony.

Afro44 - dzięki za miłe słowa. Aaah ciężko z tą cierpliwością u mnie, boję się, że za miesiąc lub dwa ceny pójdą tak do góry, że moto kupię w lipcu przy dobrych wiatrach.. skoro na wstępie muszę zapłacić +1tys tylko dlatego, że mamy marzec :geek:

Dzisiaj w pracy poszukam czegoś jeszcze, może coś wpadnie w oko to się pochwalę.
Pan od żółtej mimo, że poinformowałam go jakiś braków się dopatrzyłam w motorku (brak naklejek, możliwie malowana czacha) nie chce zejść nawet o złotówkę.. Niech go Bóg rokiem bez seksu ukarze, tak kobiecie odmawiać? :krol:

PostNapisane: 13 lut 2015, o 11:22 
mistrz toru

Sprzęt: Sprzedany
Imie: Damian
Ciężki temat z żółtymi dla Ciebie :) na allegro w roczniku 04-06 jest tylko 1 sztuka i to potorowa.
Niebieskich jest dużo, czerwonych, czarnych.... To wybrałaś żółty :D

PostNapisane: 13 lut 2015, o 11:25 
kursant

Sprzęt: rj15 tor
Imie: Tomek
Jula napisał(a):
Pojechałabym zobaczyć te grafitową ciemną, ale Pan mnie telefonicznie poinformował bez ściemy, że czacha była malowana (nie przez niego, poprzedni właściciel miał jakiegoś małego szlifa) - więc się zastanawiam, czy jest sens. Reszta podobno w oryginale.

to jakby wciskał kit że oryginał to byś pojechała ? właśnie dobrze to świadczy że koleś gada że była malowana. Powiedz mu żeby o wszystkim ważnym powiedział bo jak coś pominie to zwraca kasę (i weź dużego kolegę na oglądanie 8-) )

Znam ludzi co pół roku motor kupują i jeszcze w sierpniu płaczą, że nic nie ma, bo kazda naklejczka musi być na miejscu a jak nie jest to moto jest złomem i nie pojadą oglądać. Każdy robi jak lubi - jedni wolą jeździć drudzy kupować. Jechać oglądać, a nie p..ić

PostNapisane: 13 lut 2015, o 11:36 
kursant

Sprzęt: R6 rj09
Imie: Julia
dany_47 napisał(a):
Ciężki temat z żółtymi dla Ciebie :) na allegro w roczniku 04-06 jest tylko 1 sztuka i to potorowa.
Niebieskich jest dużo, czerwonych, czarnych.... To wybrałaś żółty :D

Zapomniałeś jeszcze na OLX o mojej żółtej, która za mną łazi jak.. smród po gaciach.

Powiem tak - czarna, żeby mi się spodobała, musi być trochę "zrobiona".. Wybaczcie za stwierdzenie, ale taka goła czarna R6 wygląda trochę jak fazerka :krzeslo:
Żeby taką przygarnąć i zaakceptować konieczne jest kilka poprawek.

Czerwona, niebieska.. średnio.. zbyt popularna, za prosta, to tak jakby kupić srebrne auto :pijany: ale nie wykluczam zakupu, w drodze ostateczności :patyk:

Za to żółta.... :roll: taka kobieca! ciekawa, nietuzinkowa :krol:

PostNapisane: 13 lut 2015, o 12:50 
mistrz toru

Sprzęt: YZF-R6 RJ15
Imie: Marcin
Jak facet nie chce zejść z ceny za ta żółta to dobrze.
Jedź i ją oblukaj, jak na luty pogoda świetna.
Inna kwestia że żółte pszczoły to raczaj kolor który nie jest poszukiewany i cieżej je sprzedać.

Ile możesz dać max za moto?

Edit:
Dzwoniłem do gościa od tej żółtej bez naklejek.
Czacha z przodu bez naklejek – sprzedawca mówi że taką kupił.
Tył był robiony przez niego bo twierdził że spadła mu w garażu. Po przyciśnięciu powiedział że był pęknięty czy porysowany a on go przemalował.
Moto ma od początku zeszłego sezonu i twierdzi że go nigdy nie zawiódł i z ceny nie chce schodzić , najwyżej zostawi moto na kolejny sezon.
Na przód daje nową oponę, tył mówi że w stanie bdb. Nie pamięta jakiej firmy opony ale sprawdzić może po południu.
Pogadaliśmy o cenie i za 13 odda. Wg mnie odda za 12.500-12.800 jak pojediesz powybrzydzasz i się uśmiechniesz. Kolo zdecydowanie nie wygląda na handlarza.
Weź kogoś kto jeździł i jedź go zobacz. Najwyżej stracisz kilka pln na dojazd ale w brode se pluć nie będziesz.

PostNapisane: 13 lut 2015, o 13:08 
świeżak

Imie: Tomasz
Z tymi żółtymi to ciekawych ofert NIE MA według mnie przynajmniej. Możesz poczekać jeszcze, tylko nie za długo :D Albo po prostu rozglądaj się też pomału za innymi kolorami, bo nikt nie wyczaruje Ci niestety tej wymarzonej żółtej strzały :]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Następna strona