Teraz jest 24 gru 2024, o 05:48
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
Autor |
Wiadomość |
park
|
Tytuł: Re: stukanie w silniku Napisane: 2 maja 2014, o 19:02 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: r6
Imie: adrian
|
Witam. Podpinam sie pod temat bo mam podobny problem tylko ze na wysokich biegach, na niskich obrotach jak dodaje gazu to slysze cos takiego jak by to powiedziectaki dzwiek jak w roweze gdy jest nie wycentrowane kolo i wadzi o rame w jednym miejscu takie odczucietego dzwieku jest i wrazz nim czuje ze mi lekko drzy prawy podnuzek. Wystepuje to najbardziej na 6 biegu i tylko i wylacznie jak dodaje gazu na malych obrotah tak do 6 tys a potem wszystko ustaje... Co to moze byc i czy mam sie bardzo martwic... r6 2003 licznikowo 32tys km z gory dziekuje za odpowiedz ...
|
|
|
|
dany_47
|
Tytuł: Re: stukanie w silniku Napisane: 2 maja 2014, o 19:29 |
|
|
mistrz toru |
|
Sprzęt: Sprzedany
Imie: Damian
|
normalna rzecz. na 6 biegu motocykl nie pojedzie Ci jak po maśle, zawsze drży i szarpie przy obrotach poniżej (mniej więcej) 6 tysi RPM. Chyba ze ci tak drzy jakbys po tarce jechal to inna sprawa.
|
|
|
|
park
|
Tytuł: Re: stukanie w silniku Napisane: 2 maja 2014, o 22:16 |
|
|
świeżak |
|
Wiem ze ma dola na niskich obrotach chodz zdaje mi sie ze czegos takiego nie bylo w tamtym roku... Wydaje mi sie jednak ze cos jest nie tak...
|
|
|
|
jarzombek007
|
Tytuł: Re: stukanie w silniku Napisane: 3 maja 2014, o 09:55 |
|
|
mistrz prostej |
|
Sprzęt: R1 2004
Imie: Paweł
|
Wyczyść i nasmaruj łańcuch. Możesz też sprawdzić naciąg i ewentualnie wyregulować. Ja też czuję czasem jak coś tam drży i smarowanie łańcucha pomaga Może u ciebie też pomoże
|
|
|
|
park
|
Tytuł: Re: stukanie w silniku Napisane: 8 maja 2014, o 20:24 |
|
|
świeżak |
|
Chyba znalazlem problem lecz pewny nie jestem gdyz nie jezdzilem jeszcze. A mianowice zauwazylem ze mi sie poluzowala przednia zebatka lancucha... Tylko zastanawia mnie to jak sie mogla poluzowac jak wyglada na oryginalna i podkladka ktora sie zakrzywia by zabezpieczyc przed odkrecaniem nie byla naruszona wcale... mam sie martwic???
|
|
|
|
dudus
|
Tytuł: Re: stukanie w silniku Napisane: 8 maja 2014, o 20:35 |
|
|
mistrz prostej |
Sprzęt: rn 23
Imie: Mateusz
|
moze odrazu nie byla dokrecona dobrze i złapala luz.
|
|
|
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat