Teraz jest 21 lis 2024, o 20:21
Strona główna forum » Yamaha R1 » Warsztat
Autor |
Wiadomość |
qkslvr
|
Tytuł: Prosba doswiadczonych kolegow o pomoc. Napisane: 7 kwi 2011, o 22:02 |
|
|
Koledzy. Niedawno kupilem Yamahe R1 rocznik 2000. Mam problem bo cieknie mi jedna laga i trzeba ja uszczelnic, oczywiscie jak sie dowiedzialem trzeba to zrobic w 2 lagach. Napisalem email do Yamaha Gdynia jaki koszt, odpisali ze wszystkim 670 PLN. Wydaje mi sie ze troche duzo, czy to normalna cena czy mozna zrobic to taniej. Prosze o odpowiedz.
Piotr
|
|
|
|
PajakR6
|
Tytuł: Re: Prosba doswiadczonych kolegow o pomoc. Napisane: 7 kwi 2011, o 22:06 |
|
|
mistrz toru |
|
Dołączył(a): 14 wrz 2010, o 13:20 Posty: 1769 Lokalizacja: Konin
Sprzęt: YZF R6 2007
Imie: Karol
|
W ASO zawsze dużo krzyczą hehe
_________________ YAMAHA R6 07r. Żyć chwilą nie chwilę...
|
|
|
|
qkslvr
|
Tytuł: Re: Prosba doswiadczonych kolegow o pomoc. Napisane: 7 kwi 2011, o 22:08 |
|
|
No to jaka jest realna cena? Kumpel mi mowil ze za 150 moze zrobic ale cos mi sie znowu malo wydaje.
|
|
|
|
PajakR6
|
Tytuł: Re: Prosba doswiadczonych kolegow o pomoc. Napisane: 7 kwi 2011, o 22:10 |
|
|
mistrz toru |
|
|
150 ale sama robocizna bez oleju i uszczelniaczy to jest taka cena po znjomosci bo normalnie to ok 300zl
|
|
|
|
qkslvr
|
Tytuł: Re: Prosba doswiadczonych kolegow o pomoc. Napisane: 7 kwi 2011, o 22:14 |
|
|
Ok 150 robocizna a olej i uszczelniacze jaki koszt? Na razie nie mam pojecia nic o tym motocyklu mam w garazu Softaila HD ale jak sie przesiadlem na R1 to dopiero poczulem radosc z jazdy, moze troche z grubej rury polecialem ale jest niezle, jade jak pierdola na razie no ale takpewno musi byc. Mam do ciebie pytanie czy biegi w gore wpinac bez sprzegla czy ze sprzeglem.
|
|
|
|
PajakR6
|
Tytuł: Re: Prosba doswiadczonych kolegow o pomoc. Napisane: 7 kwi 2011, o 22:18 |
|
|
mistrz toru |
|
|
zawsze ze sprzeglem bo bez sprzegla to szkoda skrzyni olej ok 50zl za litr zalezy jaki chcesz a ja polecam motul 10w uszczelniacze to roznie ale tez ok 50 zl a co do cen oleju i uszczelniaczy sprawdz a allegro
|
|
|
|
qkslvr
|
Tytuł: Re: Prosba doswiadczonych kolegow o pomoc. Napisane: 7 kwi 2011, o 22:26 |
|
|
No to wychodzi jakies 2 i pol stowy. No to normalna cena, chyba w ASO lekko przeginaja pale. No to dzieki za pomoc biegi zmieniam ze sprzeglem choc koles mi mowil ze jak jezdzil agresywnie to na sprzeglo nie mial czasu : )) Co by duzo nie gadac ten motocykl to rakieta.
|
|
|
|
Kamo
|
Tytuł: Re: Prosba doswiadczonych kolegow o pomoc. Napisane: 7 kwi 2011, o 22:50 |
|
|
Uszczelniacze weź TOUR MAX za 95zł masz świetne japońskie uszczelniacze (identyczne z oryginałem , brak różnic) olejowe wraz z uszczelniaczami przeciwpyłowymi , w sklepie firmowym oryginał (identyczny jak tour maxy tylko z nalepką Yamaha na opakowaniu) , olejowy 96zł a przeciwpylowy 116zł a olej to w granicach 50 zł za litr . Odnośnie wymiany kolega w tej samej sprawie tylko w rn09 wrzucił link jak to zrobić w twoim roczniku , ale we wszystkich jest tak samo tylko różnica w ilości oleju .
|
|
|
|
qkslvr
|
Tytuł: Re: Prosba doswiadczonych kolegow o pomoc. Napisane: 8 kwi 2011, o 06:06 |
|
|
Sprawdzalem w necie znalazlkem ATHENA uszczelniacze tych tour maxow nie moge znalezc ale jeszcze poszukam a ile oleju do tych lag sie wlewa??
|
|
|
|
Kamo
|
Tytuł: Re: Prosba doswiadczonych kolegow o pomoc. Napisane: 8 kwi 2011, o 09:09 |
|
|
W larssonie powinni mieć Tour maxy lub idź do jakiegoś sklepu z gratami do moto bo ostatnio ceny na allego są wyższe niż w sklepach , różnica nawet 15zł . Ewentualnie uszczelniacze ARIE ale jak mam polecić to z naciskiem na Tour Max .Olej to tak jak ci napisałem 482ml.
|
|
|
|
Strona główna forum » Yamaha R1 » Warsztat