Cytuj:
Witam, ja chlopaki zas w rn12 mam taki problem- po a ze strasznie slychac chyba to sprzeglo, po b w srednim zakresie obrotow motor wpada w tzw resonans(normalnie az rece dretwieja) a po c od dwoch dni zauwarzylem,ze jak zrobie troszke kilometrow dosc ostrej jazdy to na wyzszych biegach slizga sprzeglo..Takze doradzcie mi co dokladnie musze kupic ( jakie tarcze(najlepiej link na allegro) nie wiem czy kosz czy cos jeszcze??) oraz czy jesli mam jakies doswiadczenie w mechanice( wymienialem sam drogi bieg w r6) to czy sobie poradze z naprawa tego?? pozdrawiam
jesli ci slizga na wyzszych biegach typu 4,5,6 i od jakos obrotow to do wymiany tarcze i przekladki na 100% tarcze ok 200-250zl (TRW, TRW-LUKAS) to samo z przekladkami ok 150zl, Sprężyny skontrolować wymiar zgodnie z serwisówką, oryginalne sprzeglo z yamahy od 2 do 3 razu drozsze.
Nie wiem jakie masz doswiadczenie ale ogolnie nie ma tu nic trudnego. Sciagasz linke na dole, pozniej dekiel, na koszu ok 8 srubek M6 i w zasadzie wszytsko na wierzchu. Przydałby sie tylko klucz dynamometryczny do poskladania .
Powodzenia ;]