Może opiszę jaśniej to co się dowiedziałem u mechanika
To co napisze to nie są dokładne wymiary tylko poglądowe żeby mnie ktoś tu nie zmiażdżył
Na przykład luz na zaworze ssącym mam 0,10mm (a powinien być od 0,11 do 0,20mm.) płytka na tym zaworze ma grubość np 3,05mm. dowiedziałem się że kupię płytkę tylko o 0,05mm cieńszą bo tylko są dostępne co 0,05 (np 3,0 3,05 3,10mm itd) Więc po zakupieniu takiej płytki o wymiarze 3,0mm uzyskam luz 0,15 a mogę jeszcze kupić płytkę o grubości 2,95mm i wtedy uzyskam luz na zaworze 0,20mm czyli mieszczący się w dopuszczalnych granicach. Ale chodzi mi o to czy można kupić płytki a takich wymiarach (np co 0,02mm) żeby luz na wszystkich zaworach był zbliżony a nie na jednym 0,20 na drugim 0,17 na trzecim 0,19 itd?????????? PS jakie powinny być luzy na zaworach w R6 99" bo ja mam w serwisówce na ssących od 0,11 do 0,20 a na wydechowych od 0,21 do 0,30mm?????? Takie powinny być czy mam złe info???(mechanik nie chciał powiedzieć jakie powinny być tolerancje luzu bo każdy chce zarobić a ja nie chce dać im zarobić tylko sam to machnę ale niestety pierwszy raz w życiu
)