Teraz jest 24 lis 2024, o 08:26
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
karas
|
Tytuł: wyjecie silnika - ktos z doswiadczeniem czy samemu? Napisane: 16 lip 2011, o 21:17 |
|
|
świeżak |
|
Dołączył(a): 11 sie 2010, o 15:51 Posty: 25 Lokalizacja: Kołobrzeg
Sprzęt: r6/2002
Imie: konrad
|
witam zostałem zmuszony do wyciągnięcia silnika by naprawić pękniecie o którym pisałem w moim poprzednim poście, niestety płynny metal nie skutkuje;/ (olej zawsze gdzieś znajdzie sobie ujście) wiec postanowiłem że wyciągnę silnik i dam go do wyspawania I tu moje pytanie lepiej poszukać kogoś kto się na tym zna i mi go wyciągnie czy raczej to nie jest nic skomplikowanego i sam mogę spróbować go wyciągnąć?
|
|
|
|
MarcinBM
|
Tytuł: Re: wyjecie silnika - ktos z doswiadczeniem czy samemu? Napisane: 18 lip 2011, o 01:44 |
|
|
jak masz narzędzia i podnośnik warsztatowy to zaproś kolegę i działaj w innym przypadku do mechanika
|
|
|
|
glajdak
|
Tytuł: Re: wyjecie silnika - ktos z doswiadczeniem czy samemu? Napisane: 19 lip 2011, o 18:38 |
|
|
mistrz prostej |
|
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 16:14 Posty: 332 Lokalizacja: Śląsk/ Rybnik
Sprzęt: R6
Imie: Arek
|
tak jak wyżej napisane podnieś motor wystarczy tylne kółko trochę do góry i odkręcić 6 śrub i silnik wyjęty nie piszę już ze też trzeba odłączyć przewody
Ostatnio edytowano 23 lip 2011, o 21:14 przez glajdak, łącznie edytowano 1 raz
|
|
|
|
Przemo
|
Tytuł: Re: wyjecie silnika - ktos z doswiadczeniem czy samemu? Napisane: 22 lip 2011, o 21:51 |
|
|
glajdak co to jest ponor? z tego co piszesz to z 20min roboty, co?
|
|
|
|
glajdak
|
Tytuł: Re: wyjecie silnika - ktos z doswiadczeniem czy samemu? Napisane: 23 lip 2011, o 21:16 |
|
|
mistrz prostej |
|
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 16:14 Posty: 332 Lokalizacja: Śląsk/ Rybnik
Sprzęt: R6
Imie: Arek
|
motor źle mi się napisało hehe z 20 może nie 1h bo musisz chłodnice zdjąć no i wszystkie kostki rozpiąć
|
|
|
|
Przemo
|
Tytuł: Re: wyjecie silnika - ktos z doswiadczeniem czy samemu? Napisane: 12 sie 2011, o 23:22 |
|
|
glajdak napisał(a): motor źle mi się napisało hehe z 20 może nie 1h bo musisz chłodnice zdjąć no i wszystkie kostki rozpiąć
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat