Teraz jest 23 lis 2024, o 05:40
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
Autor |
Wiadomość |
emk
|
Tytuł: Re: stopka - niepoprawne działanie Napisane: 19 kwi 2015, o 20:10 |
|
|
kursant |
Sprzęt: r6
Imie: emk
|
raczej nie pomylił bo skoro gasi to znaczy że czujnik stopki z elektrycznego punktu widzenia działa jak należy, wywalony jest czujnik luzu. No a kontrolka luzu zapala Ci się fosgen0116 przy przekręcaniu kluczyka?
|
|
|
|
fosgen0116
|
Tytuł: Re: stopka - niepoprawne działanie Napisane: 20 kwi 2015, o 07:58 |
|
|
świeżak |
Imie: seba
|
Tak zapala sie i poprawnie pokazuje luz
|
|
|
|
Brylant86
|
Tytuł: Re: stopka - niepoprawne działanie Napisane: 20 kwi 2015, o 21:22 |
|
|
mistrz toru |
|
Sprzęt: r6 RJ15
Imie: Brylant
|
sprawdzałeś czujnik sprzęgła ???
tam współpracują 3 czujniki sprzęgła, luzu i stopki warto sprawdzić ten trzeci jeszcze-wnioskuję ze nie sprawdzałeś bo nie ma o tym słowa
|
|
|
|
fosgen0116
|
Tytuł: Re: stopka - niepoprawne działanie Napisane: 22 kwi 2015, o 05:36 |
|
|
świeżak |
|
kurde mam dosyć .... panowie jest tak : stopka wyciągnięta wciskam sprzęgło moto odpala - puszczam sprzęgło gaśnie stopka złożona bez sprzęgła moto kreci a nie odpala po odłączeniu czujnika stopki moto odpala na sprzęgle ale po puszczeniu go gaśnie czujnik stopki wymieniony , czujnik luzu wymieniony ( pomimo ze poprzedni prawidłowo wskazywał luz ) czujnik sprzęgła próbowałem na krotko i takie same działanie. ręce opadają .... pomocy .
|
|
|
|
Brylant86
|
Tytuł: Re: stopka - niepoprawne działanie Napisane: 22 kwi 2015, o 07:06 |
|
|
mistrz toru |
|
Sprzęt: r6 RJ15
Imie: Brylant
|
hmm.. a próbowałeś pominąć na raz wszystkie 3 czujniki ?? (czyli albo zewrzeć przewody lub podłączyć do masy ) jeśli nadal moto będzie Ci fiksowało to już masz sprawę jasną że to nie wina czujników
wszystko wygląda tak jakbyś miał błędny odczyt z czujnika luzu... czujnik działa na masie próbowałeś na krótko z pominięciem czujnika luzu coś działać ??
|
|
|
|
fosgen0116
|
Tytuł: Re: stopka - niepoprawne działanie Napisane: 22 kwi 2015, o 08:02 |
|
|
świeżak |
|
Nie na krótko czujnika luzu nie brałem bo.... bo na liczniku prawidłowo wskazuje luz. Zamówiłem nowy czujnik luzu ( tak zeby dokładnie wykluczyć i to ) I cały czas meczy mnie brak pamięć w liczniku może jedno z drugim ma coś wspólnego
|
|
|
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat