Teraz jest 23 lis 2024, o 23:22
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
marcin_kas1979
|
Tytuł: Problem z wyświetlaczem prędkości Napisane: 9 gru 2012, o 14:29 |
|
|
świeżak |
|
Sprzęt: R6
Imie: Marcin
|
Witam wszystkich, Mam od dłuższego czasu problem z wyświetlaczem prędkości, objawy pokazane na załączonym zdjęciu. Przelutowałem już wszystkie piny wyświetlacza i nic to nie pomogło, jak podłączam licznik bez pokrywy i dotykam piny palcem to cyfra wskakuje. Miał ktoś podobny problem, zna rozwiązanie?
Załączniki: |
Licznik r6.PNG [ 441.4 KiB | Przeglądane 717 razy ]
|
|
|
|
|
pankracynka
|
Tytuł: Re: Problem z wyświetlaczem prędkości Napisane: 9 gru 2012, o 15:14 |
|
|
świeżak |
|
Sprzęt: R6 raven
Imie: Iza
|
prawdopodobnie rozwarstwił Ci się LCD w miejscu mocowania, ale nie jestem pewna bo nie otwierałam zegarów w R6, najlepiej daj zdjęcie jak wygląda połączenie zegarów z płytką
_________________ Never give up.
|
|
|
|
spalinowy
|
Tytuł: Re: Problem z wyświetlaczem prędkości Napisane: 10 lut 2013, o 15:04 |
|
|
mistrz toru |
|
Sprzęt: R6 RJ11
Imie: Andrzej
|
Według mnie to musi Ci coś nie kontaktować w tym wyświetlaczu. Rozlany wyświetlacz odpada, bo czasem pokazuje całą cyfrę.
Miałem kiedyś problem z sygnałem z pilota. Jak poprawiłem wszystkie luty to problem ustał. Widocznie cyna (mimo, że na oko było poprawnie zludowane) nie była dogrzana do scalaków i utleniała się powierzchnia między nimi powodując utratę kontaktu.
Pasowałoby jeszcze trochę więcej zdjęć i opisu.
_________________ Nie ma złej pogody do jazdy, jest tylko złe przygotowanie się do niej.
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat