Teraz jest 23 lis 2024, o 23:56
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
budik
|
Tytuł: problem ze skrzynia ?? Napisane: 4 mar 2013, o 21:37 |
|
|
świeżak |
|
Sprzęt: r6
Imie: damian
|
Mam problem z 3 biegiem r6 2008 czasami nie wchodzi czuje ze ruszam kopke do gory ale bieg nie wchodzi, zdaza mi sie to czasami i przywaznie kiedy rozpedzam sie bardzo agresywnie.Nawet jak probuje kilka krotnie bieg nie wchodzi dopiero jak zmniejsze obroty .Szukalem takiego problemu na forach ale nie znalazlem nic,jedynie w starszych modelach r6 problemy z 2 biegiem.a juz poprostu mnie chu..... strzela bo cos boli moja maszynke.Dodam ze nie bylo takiego problemu wczesniej ,od ostatniego serwisu minelo 850 km
|
|
|
|
Mad666
|
Tytuł: Re: problem ze skrzynia ?? Napisane: 4 mar 2013, o 23:28 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 6 cze 2011, o 20:22 Posty: 5417 Lokalizacja: ʍoʞɐɹʞ ________ Niepołomice
Sprzęt: RN23
Imie: MIŚ
|
rn12 i rn 19 mają tak z biegiem nr 5, już słyszałem o tym ale nie mam dokładnie zbadanego tematu. Można się domyślać że albo jest to wada zaprojektowana przez jamahe albo to jakiś słaby punkt który ujawnia się po latach jako najsłabsze ogniwo i trzeba z tym żyć. gość w rn 19 z którym rozmawiałem wymienił skrzynie i hula sprzęt.
kolega martinir1 miał tak z biegiem nr2 w rn12, kupił ode mnie skrzynie całą i nie założył całej tylko wymienił częsci i dalej chodziło podobnie. Wnioskuje zatem że moto ktoś kiedys przewrócił i coś musiało się nabić na obudowie skoro wnętrze wymienił i było to samo a moja skrzynia chodziła jak zyletka idealnie. trudno wróżyć czy to podobna historia.
|
budik
|
Tytuł: Re: problem ze skrzynia ?? Napisane: 5 mar 2013, o 18:56 |
|
|
świeżak |
|
Sprzęt: r6
Imie: damian
|
powiem ze nie wytrzymam tej usterki, wczesniej nie mialem takiego problemu wiec napewno moto na lawete i do polski na zmiane skrzyni dzieki za jaka kolwiek wiedze zobacze co zrobia w serwisie i co powiedza w polsce
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat