Teraz jest 22 lis 2024, o 20:08
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
ScaniaDriver
|
Tytuł: Pompa Wody Napisane: 3 lip 2011, o 10:27 |
|
|
Koledzy cieknie mi pompa wody ale dokładnie z tego króćca to jest część wymienna ? prosze o jakąs dobra rade
|
|
|
|
yeay
|
Tytuł: Re: Pompa Wody Napisane: 13 lip 2011, o 09:42 |
|
|
jak ucieka ci przez ten otwór z misy to uszczelki do wymiany masz w pompie. W sklepach motocyklowych mają zestawy naprawcze pompy wody/oleju do mojej r1 kosztował koło 100zł z tego co się orientowałem niedawno
|
|
|
|
Thalion1988
|
Tytuł: Re: Pompa Wody Napisane: 20 mar 2016, o 09:59 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: r6
Imie: Tomek
|
Witam, pozwole sobie odgrzać temat. Cieknie mi woda z tego małego krućca przy pompie wody. Nie wiem czy jest sens rozbierać pompe i patrzeć o co chodzi, czy da sie jakoś wymienić uszczelki? Czy lepiej kupić używkę na allegro i założyć? Rozwiązywał ktoś kiedyś u siebie taki problem?? Dodam, że owy kruciec wydaje się luźny jak złapie się go w ręce, ale nie można go ani wysunąć ani dobić do obudowy, a odstaje od obudowy na jakieś 2 mm
|
|
|
|
spalinowy
|
Tytuł: Re: Pompa Wody Napisane: 20 mar 2016, o 20:28 |
|
|
mistrz toru |
|
Sprzęt: R6 RJ11
Imie: Andrzej
|
Ja bym to silikonem doszczelnił. Jak się będzie powtarzać to wtedy bym zaczynał myśleć nad wymianą. Ale używki mogą mieć podobnie.
_________________ Nie ma złej pogody do jazdy, jest tylko złe przygotowanie się do niej.
|
|
|
|
Thalion1988
|
Tytuł: Re: Pompa Wody Napisane: 20 mar 2016, o 21:36 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: r6
Imie: Tomek
|
wieczorem zdemontowałem i rozebrałem pompę wody i postanowiłem zawieść ten króciec do obspawania. Wydaje mi sie, że oryginalnie jest on wprasowany na tulejce i ona po prostu dostała luzu. Tak czy siak nie jest on w żaden sposób demontowalny czy obracalny, więc myśle ze jak mi go obspawają do okoła to powinno zdać egzamin. Sylikon raczej by nie trzymał sie
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat