Teraz jest 24 lis 2024, o 09:17
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bObek
|
Tytuł: Jak powinna byc podłączona chłodnica ? Pilne Napisane: 23 kwi 2011, o 20:18 |
|
|
Witam wydaje mi sie ze jest cos nie tak z aktualnym podłączeniem chłodnicy ... od kad kupiłem motor zbiorniczek wyrownawczy płynu był praktycznie pusty , gdy dolałem płynu i mocno go kręciłem to po chwili wyszysko wyleciało przelewem od zbiorniczka ... i tak tez to zostawiłem , dzis natomiast odkreciłem korek chłodnicy i najwyrazniej słabo go dokręciłem i gdy mocno kreciłem moto to płyn wylatywał mi korkiem od chłodnicy , odkreciłem korek i przy prawie 100*C widziałem ze płyn leci sobie przez ten gorny wężyk (ten z 3 grubszy) prosto do chłodnicy no ale jak to ma leciec gdy zakręce korek szczelnie ? i przy odkręconym korku moge dolac tyle płynu do zbiorniczka i go kręcic i nic nie wylatuje ;/ czy ktos by mogł mi powiedziec jak powinna byc podłączona ta chłodnica ? 2 grubsze i 1 wązszy ( a było podłączone gruby do gory i gruby z chudszy nizej .
|
|
|
|
glajdak
|
Tytuł: Re: Jak powinna byc podłączona chłodnica ? Pilne Napisane: 24 kwi 2011, o 09:38 |
|
|
mistrz prostej |
|
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 16:14 Posty: 332 Lokalizacja: Śląsk/ Rybnik
Sprzęt: R6
Imie: Arek
|
odp już dostałeś na innym forum napisz jeszcze raz cienki na samej górze a grube niżej
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat