Teraz jest 23 lis 2024, o 20:04
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
Autor |
Wiadomość |
spalinowy
|
Tytuł: Re: Falujące obroty Yamaha r6 02'. Napisane: 6 sie 2013, o 07:30 |
|
|
mistrz toru |
|
Sprzęt: R6 RJ11
Imie: Andrzej
|
Panowie, nie ma co się sprzeczać. Takie teksty to sobie zostawcie na priv. Nie muszą wszyscy tego czytać...
_________________ Nie ma złej pogody do jazdy, jest tylko złe przygotowanie się do niej.
|
|
|
|
Stany89x
|
Tytuł: Re: Falujące obroty Yamaha r6 02'. Napisane: 10 sie 2013, o 17:30 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: r6 01'
Imie: Kamil
|
Moto stoi u mechanika niestety dziś nie udało mu się ustawić tak by moto pracowało równo jakieś wskazówki ? Może ktoś coś ciekawego podpowie i będzie gicior.
|
|
|
|
SyciakR1
|
Tytuł: Re: Falujące obroty Yamaha r6 02'. Napisane: 14 sie 2013, o 14:25 |
|
Sprzęt: RN01
Imie: Łukasz
|
Ja u siebie w r1 99r. mam też falujące obroty i szarpie podczas jazdy ze stałą prędkością. robione było synchro. Podejrzewałem rozrząd lecz jest napięty i nie powyciągany ustawiony na znaki. Luzy zaworowe prawidłowe. Podejrzewam słabą kompresję na którymś cylindrze lecz muszę jeszcze to sprawdzić. Bo na razie z tego co wyczytałem to r1ir6 z pierwszych lat produkcji cierpiały na chorobę wieku dziecięcego i pękały tuleje cylindrów.
|
|
|
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat