Ja montowałem takie z rok temu, kupione u tego allegrowicza ale już ich nie mam, po prostu nie są przydatne więc się pozbyłem.
Z punktu widzenia przepisów jakakolwiek ingerencja w lampy jest niedozwolona więc w razie drobiazgowej kontroli Policja mają prawo zatrzymać dowód rejestracyjny - to tak apropo dobioru koloru
Oczywiście zakładając, że coś znajdą a wyłączonych praktycznie nie widać.
Co do samego montażu - lampa jest sklejona masą podobną do smoły i nie trzeba piekarnika, wystarczy zwykła suszarka lub opalarka - jak lampa jest ciepła ta masa robi się plastyczna i z pomocą płaskiego śrubokręta można stopniowo otworzyć lampę podważając przy zaczepach. Jak nie chce się otworzyć to jeszcze trochę trzeba podgrzać i będzie OK.
Potem montaż samych ringów - ja miałem na cienkich stalowych drucikach bo to daje pewność, że nie odpadną. Tak ktoś radził na zagranicznym forum i tak zrobiłem
Niektórzy przyklejają silikonem ale osobiście nie miałem pewności, czy pod wpływem np. temperatury wewnątrz lampy to nie puści - a to by oznaczało kolejnych kilka godzin "zabawy".
Jeśli chodzi o elektrykę, to ja zrobiłem na wzór angel-eyes sprzedawanych w UK - kable na porządnych końcówkach bezpośrednio do aku, (poprowadzone pod bakiem i razem z wiązką która idzie do zegarów), pod szybą dodatkowo mała obudowa z bezpiecznikiem, a w okolicy kierownicy dyskretny włącznik.
W razie czego służę poradami jakby się ktoś zdecydował
Ja zdemontowałem, bo w zasadzie ich nie używałem poza kilkoma fotkami więc polecam przemyśleć zakup (mój był dość nieprzemyślany i ostatecznie z nich zrezygnowałem)
Z tym, że ja miałem czerwone więc nie wypadało za bardzo na tym śmigać, choć zdarzyło mi się raz czy dwa
Przy okazji demontując przerobiłem sobie lampę - dodałem pozycyjne bo mam wersję USA i seryjnie nie było
A tak na marginesie to byłem jednym z pierwszych kupujących u tego Allegrowicza i widzę, że dalej ma w opisie
"100% plug&play Teraz zamontujesz ringi w kilka minut!" Od razu mówię, że to mi zajęło ładnych kilka godzin (zwłaszcza, że wszystko do instalacji elektrycznej musiałem iść kupić, bo kabelki przy ringach mają po ~15cm)
PS.