Teraz jest 22 lis 2024, o 01:31
Strona główna forum » Yamaha R1 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
krzyś1986
|
Tytuł: dekiel sprzęgła Napisane: 26 maja 2015, o 21:53 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: Rn12
Imie: krzysiek
|
Witam panowie, ostatnio musiałem zdjąć dekiel sprzęgła i po nałożeniu go z powrotem sprzęgło bardzo lekko chodzi i nie odbija całkiem tak jak by nie miało siły odbić dźwignia pod koszem ma ten sam zakres ruchu co linka dodam że bolec z zębami wystający z kosza też przesuwa się wraz z ruchem dźwigni, podejrzewam że muszę przesunąć dźwignie o jeden ząbek na bolcu ale w tedy zakres ruchu dźwigni nie zgadza się z ruchem linki. Proszę o podpowiedź. Dzięki
|
|
|
|
waldi77
|
Tytuł: Re: dekiel sprzęgła Napisane: 29 maja 2015, o 22:00 |
|
|
kursant |
Sprzęt: Yamaha r6
Imie: Waldek
|
Zakładałem dzisiaj dekiel do swojej RN19 i miałem podobny problem. Myślałem o podciągnięciu linki itp., ale po zdjęciu dekla jeszcze raz i wyczepieniu linki, przed ponownym założeniem ustawiłem dźwigienkę przy deklu prostopadle do moto i dopiero założyłem dekiel. Wówczas po przesunięciu dźwigienki do założenia linki była ona już mocno naciągnięta. Wcześniej mogłem ją założyć bez odkręcania mocowania, które kotwiczy pancerz linki do silnika.
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R1 » Warsztat