Teraz jest 22 lis 2024, o 07:35

napedMotocyklowy.pl napedMotocyklowy.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: dekompensator odsrodkowy
PostNapisane: 20 maja 2015, o 16:37 
pochłaniacz winkli

Sprzęt: r6
Imie: robert
oczywiscie ze obecne dekompresatory sa obslugiwane elektronicznym systemem przesuniecia walka rorzadu sterujacego zaworami wydechowymi . Natychmiast po uruchomieniu silnika , a dokladnie po osiagnieciu konmkretnych obrotow polozenie walka wraca we wlsciwa pozycje.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: 20 maja 2015, o 18:15 
kursant

Imie: radek
Kolego Pies ja nic nie sugerowałem i nawet mi namyśl nie przyszło ze Ty byśnapisal ze dekompresator lub odpreznik jest montowany w rozruszniku no wez perzestan propagandę siac haha.Wiadomo ze motocykle mają dekompresatory a bardziej znana nazwa to odpręniki montowane na wałku rozrządu. jesli chodzi o przekładnie planetarną to w samochodówce. Zgadza się ze motocykle mają przekładnie zeby dobrze moto zakręciło. A tak poza tematem to co Ty allergie masz na mnie czy co.haha Niestety nie jestes sam co masz wiedze z motoryzacji

PostNapisane: 20 maja 2015, o 18:42 
mistrz toru

Sprzęt: Sprzedany
Imie: Damian
po co jest założony ten temat? bo ja tu same śmieci widze. raz na milion motocykli sie komus zepsulo i bijecie piane wyskakujac jeden ponad drugiego i przekrzykujecie który wie więcej. zabawa na zasadzie "kto ma dłuższego fiuta". a geneza tematu "a dojebie im bo sie nie znają"

Mad wykasztań to do śmieci (zostawiam to Tobie bo może Ty widzisz slusznosc tego tematu)

PostNapisane: 20 maja 2015, o 19:23 
Administrator

Sprzęt: RN23
Imie: MIŚ
takie tematy służą poszerzaniu horyzontów i nie będę ich kasował. Ponadto lubie pisać z psem i lubię poznać inne zdanie doktorka. Umiejętność dyskutowania, rozmawiania i dogadywania to cnota. :mrgreen:

PostNapisane: 20 maja 2015, o 20:14 
pochłaniacz winkli

tresc z doktorak ----

" Zgadza się ze motocykle mają przekładnie zeby dobrze moto zakręciło. A tak poza tematem to co Ty allergie masz na mnie czy co.haha Niestety nie jestes sam co masz wiedze z motoryzacji

ja ma wiedze moge powiedzeic gornolotnie politechniczana i bez zadnych nadasań :roll: lubie polemizowac w obrebie praktyków , jak ty i tobie podobni . Nie zachowuj sie konkurencyjnie , raczej bądz merytoryczny w obrebie tematu . Nawet jesli w diagnozie wydamy rózne i czasami błedne oceny , to co ? powinnismy przestac sie powazac i lubic? nic podobnego .Czesto ludzie opisują temat problemu emocjonalnie , nomenklatura nie techniczna stad czasmi trudno zrozumiec ich problem bo słownictwo jest bardziej "krajobrazowe" bardzej niz techniczne .

PostNapisane: 20 maja 2015, o 20:29 
pochłaniacz winkli

ktos tam napisal

"po co jest założony ten temat? bo ja tu same śmieci widze.

temat powinien poszerzyc poziom zanajomosci tematu dzisiejszych rozwiazan .
Co mądralo do dzis wiedzialeś na ten temat ? przypuszczam ze nic ? nie, nie to zebym cie deprecjonował , tylko jezeli chcesz zabrac głos, to niech twój gols cos in + coś wniesie , no wysil się :roll:

PostNapisane: 20 maja 2015, o 21:32 
Administrator

Sprzęt: RN23
Imie: MIŚ
Dany czasami tak palnie że mnie strąca z nóg. Ale co robić. :kawa: Dany też ma prawo mieć swoje zdanie.

PostNapisane: 21 maja 2015, o 06:46 
pochłaniacz winkli

oczywiscie ze tak, ale byloby nie glupio gdyby swoj punkt widzenia tematu opisał . czasami taka znajomosc rzeczy potrafi pomoc przy nieoczekiwanym problemie , ktortego nie potrafimy rozwiazac bo nie rozumiemy przyczyny. Sam czesto posilkuje sie internetem zwlaszcza w ustaleniu rozmiarow, tolerancji .
Wczoraj milem maly problem z Yamaha dosc leciwa bo z 99r w dodatku nie scigaczem , a cruserem . Problem polegal na tym ze poprzedni wlascicel zamontowal w miejsce przedniej lampy dwa halogeny przerobione z H1 na H4 by mialy oba swiatła . Nie powiem zeby to zle wygladalo ale swiecily sie tylko swiatla "krotkie" nie bylo "dlugich" oczywiscie problem bylbyl prosty przy rozwiazaniu fabrycznym, ale gosc zamontowal dodatkowe dwa przekazniki , dolozyl z 10 dodatkowych przewodow w dodatku tuz przed lampa przedluzyl je innymi kolorami niz na poczatku zastosowal. Krotko - musialem odizolowac cala te jego "wiazke" , a nawet zdjac bak by problem rozwiazac. Do czego zmierzam w tej opowiesci , otoz jeli juz przerabiamy cos zwlaszcza w elektyce to warto nie ingerowac zbyt mocno w fabryczne rowiazania , w tym konkretnie przypadku mozna bylo do uruchomienia drugiego reflektora wykorzystac przelacznik light barow i tez by zadzialalo , a wymagaloby tylko niewielkiej przerobki praktycznie zadnej z tym ze zamontowanie przekaznikow bylo jak najbardziej sluszne.

PostNapisane: 21 maja 2015, o 07:07 
kursant

Imie: radek
Pies no i tu jestem bardzo duzym optymista ze powinismy sie wymieniac doswiadczeniami i słuzyc pomoca innym. Teoretyk + Praktyk to duzo rozwizanych probemów i jeżdących moto.

PostNapisane: 21 maja 2015, o 10:45 
pochłaniacz winkli

odnosze wrazenie ze właśnie to przesłaniew mają tego typu fora :roll: okladanaka typu , kto ma wecej racji kazdy niby wie ze jest głupia, ale bardzo czesto wystepuje. :krzeslo:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona