Witajcie, ostatnio nieszczęśliwie przejechałem się do Warszawki po moto, w efekcie zmarnowałem kilka stów na paliwo, nerwy i czas czworga ludzi.
Po krótce sytuację i największe wady opiszę poniżej, poddam ewentualnie Waszej ocenie, i być może zaoszczędze czasu komukolwiek z Was.
Jakby ktoś szukał moto, omijać szerokim łukiem:
http://olx.pl/oferta/yamaha-r6-2001-got ... dfc6735a31Gość gada jedno, a na miejscu okazuje się drugie.
Wg opisu wszystko nowe, napędy, akumulator i wiele wiele innych, a na miejscu okazuje sie byc totalna kaszana.
1. Miał podbić przegląd, ale nie podbił, 'bo nie miał czasu'. Albo raczej nikt nie chciał mu podbić. Xenony HIDy walą po ślepiach. Albo to przez tablice (w WB 9144 spiłował 4ki tak by wyglądała na WB 9111). Prosiłem aby moto było zimne w momencie przyjazdu, było nagrzane, więc może ganiał od stacji do stacji.
2.Słaby kontakt, w drodze do warszawki 4x dzwoniłem do niego gdzie sie spotkamy, 'wyśle pan SMSem adres' - pol godziny mija i nie wysyła....
W końcu się z nami umówił, ulica Nowy Świat 26, brak mozliwosci wjazdu, idiota wymyślił sobie spotkanie przy ogródkach piwnych godzina 20 z hakiem, pełno pijanych wokół, karaoke, śmiechy krzyki darcie ryja.
3. Podchodzę do gościa, chcę się przywitać, ten siedzi rozjebany na całej R6tce i pisze SMSki, jak do niego szedłem to zaczął gadać przez telefon. Gdy chciałem się z nim przywitać powiedział 'oglądajcie sobie, bo gadam'.
4. Na prośbę o przestawienie moto chociaż pod latarnie też robił problemy, że musi przerwać rozmowe.
5. Początkowe oględziny, na pytanie o kompresje odpowiada 9 bar.
"trochę mało" - "nie znacie się".
Silnik cały w oleju - "Olej napierdala z każdej strony" - "chyba nie wiecie jak wyglada sprawdzanie oleju w tym motocyklu". Być może bagnecikiem trząsa jak termometrem?
6. Nadszedł czas na odpalenie.... Nie odpala... Miód z cebulą kuźwa, nowy akumulator a nie da rady kręcić. Ta kompresja 9 bar chyba jednak jest w choooj mocna. R6 odpalona na pych, sukces. Pracowała nie równo, po włączeniu ssania zgasła. Znowu R6 odpalona na pych, duży sukces małego człowieka.
Podziękowaliśmy mu, przeciskamy się w tłumie i słyszymy.... Pałowanie R6 do odciny.
JEDYNA TAKA.
Z czasem wyszło, że moto jeździło w wypożyczalni....