Teraz jest 22 lis 2024, o 01:20

napedMotocyklowy.pl napedMotocyklowy.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: R6 2008-2009 RJ15
PostNapisane: 1 maja 2015, o 20:29 
kursant

Sprzęt: R6
Imie: Filip
Żaden sprzedający przy zdrowym rozsądku nie zgodzi się na płacenie za wizytę w ASO w razie jak coś wyjdzie. Zwłaszcza jeśli to kupujący wyznaczy w którym ASO ma być kontrola. Ewentualnie jak coś wychodzi sprzedający zgadzają się zejść z ceny.
Cena tej R6 też nie jest jakaś mega okazyjna - za podobne pieniądze 2 lata temu kupiłem R6 2009 z polskiego salonu igiełkę z przebiegiem niecałe 2000km. 100% potwierdzone kilkukrotnie, w tym przypadkowo w tym roku przez mechanika, który pracował w serwisie w którym moja była serwisowana i przechowywana. Trzeba cierpliwie szukać. Fakt, że ja kupowałem po sezonie a nie przed i to też miało wpływ na cenę.

Pozdr.
F.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: 1 maja 2015, o 22:05 
świeżak

Sprzęt: brak
Imie: Mateusz
tomcy napisał(a):
jeśli sam sprzedawałeś to chyba wiesz o co pytać..

a jeśli sprzedawca twierdzi że igła to zabieraj moto do ASO i jak wyjdzie kicha niech sam płaci...

ze zdjęć to jedynie można potwierdzić czy malowanie się zgadza oraz zwrócić uwagę na dziwnie wyglądające elementy ALE jak TY wrzucać będziesz wszystkie sprzęty które znajdziesz na aledrogo.....

na forum zielonych chłopak wrzucił ostatnio 3 sztuki i każda z komentarzem co ustalił ze sprzedającym co zrobiono co było co do zrobienia itd - i moim zdaniem tak to powinno wyglądać

Byłem sprzedającym bo to nie będzie mój pierwszy ani drugi motocykl ale pierwszy marki Yamaha,

Malowanie kolor lag odpowiednia liczba obrotów na zegarze (w 1000rr sie sprawdza bo modelowo się różniły(sc57a i b)) duzo jest rzeczy na które można zwracać uwagę a jeżeli pisze na forum R1 R6 to spodziewam się że odpisze mi ktoś choć trochę ogarniający temat. więc ocenić stan moto można na tyle by decydować czy warto pojechać zobaczyć na żywo czy nie a czasami odległość to nie tylko 100km. Każdy głupi umie wydać 25tyś ale czy warto i co oczekuje się po takim wydatku.

masz troche racji odnośnię "na forum zielonych chłopak wrzucił....."
ale jeżeli dowiem się czegoś wcześniej z forum to wiem o co moge zapytać i czy sprzedawca wali w CH%!@ czy nie. Bo albo próbuje ukryć trupa albo nie.
Przeważnie rozmowa wygląda tak "Panie KU$#@ IGŁA LAĆ I JEZDZIĆĆ !! NIC WIECEJ!!!"

poza tym nie wiem po czym wnioskujesz że wrzucam wszystkie sprzęty z portalów aukcyjnych?jakieś uzasadnienie tej wypowiedzi czy powiedziane po prostu by coś napisać? wrzuciłem jednego sprawdzając wcześniej malowanie i wszystko co rzuciło mi się w oczy na oryginalnym zdjęciu, (czasami niestety detale się różnią)

PostNapisane: 2 maja 2015, o 00:12 
Administrator

Sprzęt: RN23
Imie: MIŚ
lepiej nic nie kupić niż kupić złoma od handlarzyny

PostNapisane: 2 maja 2015, o 12:12 
kursant

Imie: Tomek
qwa chyba muszę to napisać bo inaczej nie zrozumiesz

jak na zdjęciach nie widać ewidentnych zmian to tylko wróżka może Ci pomóc ocenić stan motocykla

taka moja rada.....
Cytuj:
tylko przed zakupem pamiętaj żeby każde moto sprawdzić w serwisie
ja zawsze uświadamiam sprzedającego że chce jechać do serwisu - jeśli jest to poza moim miejscem zamieszkania to proponuje przeważnie serwis autoryzowany danej marki
60% sprzedających się na to zgadza - 40% nie chce żeby motocykl był rozkręcany (dla mnie to sygnał że jest coś nie tak) wtedy pytam czy chce sprzedać na pewno motocykl i jak nie ma nic do ukrycia to ja zabieram motocykl po sprawdzeniu jeśli wszystko okaże się zgodnie z prawdą:
- koła proste
- tarcze proste
- lagi wyjmowane sprawdzane czy proste
- zdjęte plastiki sprawdzane uchwyty silnika i mocowanie silnika bo to się urywa przy glebie

jeśli zaliczy ten test to sprawdzam jeszcze silnik i jak zdrowy to biorę

koszt 300 średnio bo i czasem można trafić na serwis który to zrobi min za 600 ale w większym mieście łatwo znaleźć coś innego - wiadome że najbardziej się ufa swoim serwisom np w Krakowie facet robi wszystko profesjonalnie - kilka lat temu przygotowywał motocykle na tor - wszystko widzisz jak robi każda śrubka jest dokręcona z odpowiednią siłą itd. czasem wychodzi tak że motocykl jest lepiej złożony po niż przed

a skąd ja mam wiedzieć że Ty kupujesz kolejne moto (po 6 postach) bo dla mnie to jest amatorszczyzna bo jeśli miałeś kilka moto to wiesz na co patrzeć i o co pytać..........

PostNapisane: 2 maja 2015, o 13:07 
świeżak

Sprzęt: brak
Imie: Mateusz
tomcy napisał(a):
qwa chyba muszę to napisać bo inaczej nie zrozumiesz

jak na zdjęciach nie widać ewidentnych zmian to tylko wróżka może Ci pomóc ocenić stan motocykla

taka moja rada.....
Cytuj:
tylko przed zakupem pamiętaj żeby każde moto sprawdzić w serwisie
ja zawsze uświadamiam sprzedającego że chce jechać do serwisu - jeśli jest to poza moim miejscem zamieszkania to proponuje przeważnie serwis autoryzowany danej marki
60% sprzedających się na to zgadza - 40% nie chce żeby motocykl był rozkręcany (dla mnie to sygnał że jest coś nie tak) wtedy pytam czy chce sprzedać na pewno motocykl i jak nie ma nic do ukrycia to ja zabieram motocykl po sprawdzeniu jeśli wszystko okaże się zgodnie z prawdą:
- koła proste
- tarcze proste
- lagi wyjmowane sprawdzane czy proste
- zdjęte plastiki sprawdzane uchwyty silnika i mocowanie silnika bo to się urywa przy glebie

jeśli zaliczy ten test to sprawdzam jeszcze silnik i jak zdrowy to biorę

koszt 300 średnio bo i czasem można trafić na serwis który to zrobi min za 600 ale w większym mieście łatwo znaleźć coś innego - wiadome że najbardziej się ufa swoim serwisom np w Krakowie facet robi wszystko profesjonalnie - kilka lat temu przygotowywał motocykle na tor - wszystko widzisz jak robi każda śrubka jest dokręcona z odpowiednią siłą itd. czasem wychodzi tak że motocykl jest lepiej złożony po niż przed

a skąd ja mam wiedzieć że Ty kupujesz kolejne moto (po 6 postach) bo dla mnie to jest amatorszczyzna bo jeśli miałeś kilka moto to wiesz na co patrzeć i o co pytać..........

chesz się kłócić?

każde moto jest inne może Ty jesteś takim "ALFA I OMEGA"i pozjadałeś wszystkie rozumy ale ja nie.
sam masz 68 postów i wielce świecisz na forum chcesz pomagać czy komentować bzdurnie?

"amatorszczyzna" hahaha co niby jest amatorszczyzną że zapytałem forumowiczów co sądzą o stanie motocykla a może ktoś z forumowiczów to jego właściciel? weź się gościu ogarnij i lepiej nie udzielaj w wgle na forum bo robisz z siebie pośmiewisko.

nie wiem czy wiesz ale każdy motocykl jest inny i w wielu modelach trzeba zwracać na różne rzeczy jak już wcześniej wspomniałem nie posiadałem nigdy żadnego motocykla firmy Yamaha więc nie wiem na co można zwracać uwagę.
i zawsze jest tak że można czegoś nie zauważyć i akurat jakiś miły forumowicz podpowie lub zauważy jakiś bubel. wtedy dzwonie do sprzedajacego słucham co ma do powiedzenia i jeżeli nie powiedział mi o bublu wtedy dopytuje.

PostNapisane: 2 maja 2015, o 13:42 
Administrator

Sprzęt: RN23
Imie: MIŚ
Panowie spokojnie, aukcja jest nieaktualna i temat jest do zamknięcia.

PostNapisane: 2 maja 2015, o 17:43 
kursant

Imie: Tomek
Zacznij cztac ze zrozumieniem moje posty nie maja na celu Cie obrażać tylko pokazać jak w łatwy sposób przez telefon zweryfikować czy ktoś Ci wciska kit.....

Nie rozumiem po co te ataki w moim kierunku

Tyle z mojej strony mam nadzieje że kupisz dobrą sztukę

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2