Teraz jest 22 lis 2024, o 12:48

napedMotocyklowy.pl napedMotocyklowy.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: szukam R1 2004 i młodsza do 20tys pomocy?
PostNapisane: 10 kwi 2015, o 22:03 
świeżak

Sprzęt: rn22
Imie: Paweł
Panowie,

dziś oglądałem na żywo ten egzemplarz:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5212607432#thumb/1

ogólne wrażenie pozytywne, silnik pracował odpalony na postoju bardzo przyzwoicie choć może ktoś bardziej opcykany by się do czegoś mógł doczepić ;)
Co do plastików to kilka pęknięć: na zadupku, przy lusterku lewym, odprysk przy owiewce przód, stan dobry.

Najważniejsze pytanie moi drodzy, tak w kilku słowach jakie różnice są tak na prawdę miedzy rn12 i rn19?
Czy warto jest dołożyć parę złotych do rn19?
Proszę o podpowiedzi i porady.

Dziękuję.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: 10 kwi 2015, o 23:10 
Administrator

Sprzęt: RN23
Imie: MIŚ
według mnie w 19 gorsza pozycja na siedzisku. Motor jest troche mocniejszy niż12. Po za tym w sumie 19 jest liftingiem z małymi zmianami na silniku. Jak padnie silnik w 19 to lipa na maxa. W rn12 można kombinować silnik z fz1 czyli zwykle ze zdrowy silnik łatwo załatwić.

PostNapisane: 10 kwi 2015, o 23:21 
świeżak

Sprzęt: rn22
Imie: Paweł
Dziękuję Mad za twoją informację :)

PostNapisane: 11 kwi 2015, o 08:23 
kursant

Sprzęt: romet ogar 200 70/50
Imie: Emil
Ale wcale nie ma problemu z dostepnoscia silnikow, na allegro zawsze jest wystawione 3-5szt.

PostNapisane: 11 kwi 2015, o 09:47 
Administrator

Hmmm to powiedz to chłopakom co instalowali silniki z allegro. Znam dwa przypadki z dwoma silnikami które były padnięte - wtopa na maxa. Jeden forumowicz nawet dwa felerne wtopił w sprzedał moto który miał silnik na wylocie. Ktoś kupił rn19 na padającym silniku. I pewnie niespodzianka że kupiec pojexdził pare dni i panewki wylexiały. Ja akurat znam takie przypadki- złe. Więcej w Pl złodzieji i przekrętów niż uczciwych ludzi.

PostNapisane: 11 kwi 2015, o 11:53 
świeżak

Sprzęt: R1
Imie: Leon
Musisz sobie sam odpowiedzieć na pytanie na czym chcesz jeździć i ile chcesz wydać... każdy patrzy indywidualnie. Musisz sobie sam odpowiedzieć na pytanie, który z dostarczonych linków, jest dla Ciebie najciekawszą propozycją... a nie pytać ludzi. Linki które dostarczyłeś są ciekawe - ale nie dla każdego - tylko dlatego, że o gustach się nie rozmawia, jeden lubi to, drugi tamto.. Jeśli odniosłeś pozytywne wrażenie a motor się tobie podoba, weź magika który się zna i wypowie się obiektywnie na ten temat, bez zazdrości, fachowo i profesjonalnie. Natomiast jeśli się tobie nie podoba, bo wolisz niebieski, żółty, czarny - szukaj innego...
Pamiętaj jednak o jednym, ludzie są ludźmi.. jeden wypowie się dobrze.. a drugi z zazdrości powie nie, nie bierz tego, nie warto - później sam go sobie weźmie np na handel... lub poleci komuś innemu... bo zwyczajnie mu się spodoba. Forum to magiczne miejsce, ludzie się znają, oceniają, polecają czasem, to czego nie powinni, bo trzeba coś sprzedać - kasa wygrywa, zawsze wygrywa i zawsze będzie na 1- wszym miejscu - oczywiście nie dla każdego, bez urazy... nie każdego mierzę miarą którą nie powinienem..

PostNapisane: 11 kwi 2015, o 12:14 
Administrator

Leon zanim odpowiesz mi na pytanie czy jesteś włąścicielem jednym z tych motorków na sprzedaż to idź do powitalni i się przywitaj wg regulaminu, napisz coś o sobie, napisz czy sprzedajesz teraz jakaś sztuke i którą :) bo na to wskazują słowa powyższe.

co do RN19 to musiał byś jakiś pokiereszowany bo ma źle spasowane lampy przy czaszy a skoro ja to widze na zjdęciu to na żywo musi być ciekawiej.

a jak ktoś miał okazje wymieniać silnik to wie jak to działa: albo się uda albo sie nie uda. Handlarze zwykle mają to gdzieś. A gwarancje :) znamy na tym forum historie o nieuznaniu rozruchowej gwarancji więc jak to działa to bym podchodził ostrożnie do tematu. Ja wolałem sprzedać motor bez silnika niż się pierniczyć z tematem wymiany.
Po za tym wypowiadam swoją opinie w tym temacie bo taką sobie wyrobiłem w naszym kraju znając różne historie. Kupić plastik za 200 zł a silnik za 4 tys to chyba jest różnica. ALe każdy niech robi jak chce.

PostNapisane: 11 kwi 2015, o 13:50 
świeżak

Nie, nie jestem właścicielem z żadnych wymienionych motocykli.. Swój motocykl nabyłem w salonie, a tylko dlatego, że nie chciałem mieć motoru, który jest przygotowany do sprzedaży… Obecnie jestem szczęśliwym posiadaczem R1 rn 19 i ten właśnie model sobie cenię… jak każdy z posiadaczy w/w modelu..

Co do RN19 – pozwoliłem sobie napisać kilka słów tylko dlatego, że podoba mi się ten właśnie model.. Każdy doświadczony, poinformowany i znający się na rzeczy widzi pewne mankamenty i minusy… Ja też je widzę, widzę źle dopasowane lampy, zmienione owiewki, pomalowane koła i dekiel.. Motor jakoś wygląda, jeden to lubi drugi nie… Nie będę się rozpisywał nie dlatego, że nie umiem, dlatego, że nie wypada – nie widziałem na żywo żadnego…

Jeśli chodzi o Moją opinię – nie nabył bym żadnego a tylko dlatego, że wolę kupić z salonu

Wszyscy jak jeden wymieniamy się spostrzeżeniami, doświadczeniami itp…. Napisałem i ja….Szkoda, że nikt nie zadał sobie trudu, żeby zapytać który z wybranych motocykli najbardziej spodobał się dla Pawła… kto będzie na tyle odważny i pojedzie sprawdzić wymieniony przez kupującego motor i się pod tym podpisze

Może niech napisze, podoba mi się to…. a później się pomyśli, tak…..

PostNapisane: 11 kwi 2015, o 14:11 
Administrator

ja zawsze przedstawiam swój punkt widzenia bo i każdy ma do tego prawo. TYmsamym nie można traktować że ktoś ma absolutną racje w każdym temacie, dlatego często by zachować "bezpieczeństwo wypowiedzi" używam słów: "moim zdaniem" bo to subiektywna ocena. Obiektywnie można pisać regułki że coś jest albo nie jest tak jak fakty pokazują.

Świetnie mieć nówke z salonu bo to najlepsze rozwiązanie, najbezpieczniejsze ale w PL na to mogą pozwolić sobie tylko wyjątkowi ludzie a maniaków i fascynatów jest tak duża ilość że samo za siebie mówi że nie każdy może taką maszyne mieć. Kązdy na tym forum gdyby miał forse kupił by nówke z salonu a nie zastanawiał się nad tematem czy kupić 14 letni motor za 3 tys zł czy za 2400 zł brutto z niedziałającym jednym cylindrem. TYmcvzasem na forum było zaledwie pare sztuk nowych motocykli i nawet już teraz chyba nikt od lat tutaj nie kupił nówki R6 czy też R1 (no dobra jeden kupił R6S ! ).

RN19 znam dużo ludzi którzy są zadowoleni i są miłośnikami tego modelu, jest też prawdą że nie używają jej z reguły na maxa tylko po prostu jest to dla nich perełka o którą dbają.

PostNapisane: 11 kwi 2015, o 15:05 
świeżak

Nie będę zaprzeczał, że nie każdy może sobie na nowy zakup sobie pozwolić…. Lecz każdy jest kowalem swojego losu, każdy z nas ma jakieś priorytety i przyjemności… Moje priorytety były jednoznaczne - kariera a później przyjemności …. W ten właśnie sposób Rodzice zaszczepili mi podejścia do życia… ale dość o tym… bo nie jest to odpowiednie miejsce – nie ten dział, nie te forum…

Tutaj trzeba zadać jedno konkretne pytanie dla kupującego... podstawowe

Jaki motocykl z przedstawionych przez niego ofert - najbardziej mu się podoba...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona