Teraz jest 22 lis 2024, o 16:16

napedMotocyklowy.pl napedMotocyklowy.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: R6 do oceny (2003-2004)
PostNapisane: 11 lut 2015, o 13:10 
mistrz toru

Sprzęt: YZF-R6 RJ15
Imie: Marcin
dany_47 napisał(a):
z zalet: w mojej masz lepszy zawias, hamulce radialne, amor skrętu, bi-xenon.
z wad: jeśli szlifniesz, ciężko kupić coś do niej + kilka detali jak lakierowany zbiornik i brak logo YAMAHY na nim.

Nie dzwoniona, pewna sztuka. Przebieg 37kkm

Jak dasz jej dobrą cene to ja bym nie szukał innej, zwłaszcza jeśłi nie ma transportu.
W sumie jak dziewcze ładne to jej podrzucisz moto za free :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: 11 lut 2015, o 13:11 
Administrator

Sprzęt: RN23
Imie: MIŚ
Dany ma igłe idealny motor ze swietnym wyposażeniem na którego warto dołożyć i z tego co pamiętam jest nowy napęd

PostNapisane: 11 lut 2015, o 13:12 
kursant

Sprzęt: R6 rj09
Imie: Julia
Oj nie chodzi o to, że chce kupić moto po kosztach. Wydaje mi się, że 13tys za rok 2004 to rozsądna i normalna cena, a nie "promocja". Nie chce kupić motocykla do którego połowę wartości będę musiała dołożyć. Co do mojej wypatrzonej żółtej - właśnie problem w tym, że najpierw chciałabym pojechać, zobaczyć, przetrawić to a potem jechać jak coś kupić.. ze 160km robi mi się 300 za pierwszym razem i 300 za drugim. Więc wolałam najpierw podpytać na forum..
Jeśli chodzi o transport to teoretycznie nie ma problemu, tutaj jedynym "ale" są koszta benzyny za jeżdżenie w te i we wte.
Wiem, wiem, oczywiście że wiem że za dobrym moto lepiej pojeździć i się wykosztować.. ale dla mnie, dla osoby, która na każdy grosz musiała ciężko zapracować ma to niestety znaczenie.. 8-)
Trochę wyszły z tego gorzkie żale, ale nie odbierzcie tak tego, tylko raczej dałam do zrozumienia, że każdy medal ma dwie strony :)
Zadzwonię do Pana od żółtej 2003(4) i podpytam o końcową cenę i stan. I jestem ciekawa co powie na brak naklejek.
Nie chcę kupić trupa, bo wiem jak potem bolą kieszenie kiedy trzeba do niego dużo włożyć. Na rynku motocyklowym promocje nie istnieją. :P

Edit: Mad, Deny - dziękuję serdecznie za propozycje, ale kurcze, gdyby była cała żółta.. i trochę lipa z (przyszłą!) sprzedażą, bo to takie nietypowe malowanie.. Kiedyś może zamarzy mi się rocznik 2006, może 07, może 08 i co, będę się wozić dwukolorową papugą :krol:

Ostatnio edytowano 11 lut 2015, o 13:17 przez Jula, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 11 lut 2015, o 13:15 
mistrz toru

Sprzęt: r1 2005
Imie: Albert
Ja na Twoim miejscu przemyślałbym ofertę Danego.
Jest to pewny sprzęt, a nie szansa 50/50.
03/04: W 2003 roku R6 została całkowicie zmieniona. Ponad 90% części silnika zostało zmienione. Najważniejsze zmiany to 38 mm-owy wielopunktowy wtrysk paliwa, zastępujący dotychczasowe gaźniki.
05: Najbardziej zauważalną zmianą w roku 2005 było nowe przednie zawieszenie. Zastosowano odwrócony widelec teleskopowy ("upside down") o średnicy rur 41 mm oraz zmodyfikowano geometrię zawieszenia (zwiększono kąt główki ramy o 0,5° oraz wyprzedzenie z 86 na 95 mm). Zmieniono także rozmiar przedniej opony ze 120/60 ZR 17 na 120/70 ZR 17. Średnicę przednich tarcz hamulcowych zwiększono do 310 mm. Nowe tarcze są jednak cieńsze a w rezultacie lżejsze. Współpracują z nimi radialne zaciski hamulcowe. Również pompa hamulcowa jest teraz radialna.

Zmiany w silniku to powiększona średnica gardzieli układu wtryskowego (40 zamiast 38 mm) oraz nowe kanały dolotowe, lepiej wykorzystujące zjawiska falowe występujące w zasysanym strumieniu powietrza. W efekcie dało to wzrost mocy maksymalnej o 3 KM oraz poprawę jej przebiegu w niższym zakresie obrotów.

PostNapisane: 11 lut 2015, o 13:36 
mistrz toru

Sprzęt: Sprzedany
Imie: Damian
no trudno, chcieliśmy dobrze Panowie!
To podrzucaj koleżanko co tam oglądasz za sprzęty i będziemy oceniać.
Ten model R6 ma bolączkę w kilku miejscach:
Wypełnienia nad dolotami do airboxa- urywają się mocowania, delikatny plastik
Boki czaszy wystają poza obrys motocykla- nawet przy niewinnej przewrotce rysuje się lub pęka czasza, wygina stelaż itp
Przywieszający się czujnik poziomu oleju (nie tak często jak w RJ11 ale jednak).

Jak coś jeszcze sobie przypomnę to dopiszę bo nie przychodzi nic do głowy ;)

PostNapisane: 11 lut 2015, o 13:39 
Administrator

Danego nietypowe malowanie ?
kurde to limitowana edycja która sprzedaje się na pniu. ale jak tam chcesz. powodzenia w szukaniu dobrego moto.

PostNapisane: 11 lut 2015, o 13:42 
kursant

Sprzęt: R6 rj09
Imie: Julia
Dany, jeszcze raz dziękuję, ale wiesz, każdy ma swój typ, może faceci nie zwracają uwagi na malowanie albo wygląd i ważniejsze jest dla nich "wnętrze".. ale jestem typową kobietą i to mi się musi przede wszystkim podobać, w drugiej kolejności ma być w dobrym stanie :twisted: :krol:
Twoja jest piękna, ale ja szukam najpiękniejszej.
(podobna sytuacja : nigdy nie założę pomarańczowej sukienki, bo tego koloru nie lubię, nawet, jeśli byłaby to najdroższa sukienka od samego Louisa Vuittona)

Wrzuciłam w pierwszym poście linki, może są mało widoczne (z portalu OLX).

PostNapisane: 11 lut 2015, o 13:42 
mistrz toru

Sprzęt: YZF-R6 RJ15
Imie: Marcin
UWAGI W TEKŚCIE

Oj nie chodzi o to, że chce kupić moto po kosztach. Wydaje mi się, że 13tys za rok 2004 to rozsądna i normalna cena, a nie "promocja".TAK. Nie chce kupić motocykla do którego połowę wartości będę musiała dołożyć. PROBLEM W TYM, ŻE NIGDY DO KOŃCA NIE WIEDZ CO KUPUJESZ. INACZEJ JEST Z POLECENIA NP. Z FORUM. TU MASZ DOŚĆ DUŻĄ PEWNOŚĆ. Co do mojej wypatrzonej żółtej - właśnie problem w tym, że najpierw chciałabym pojechać, zobaczyć, przetrawić to a potem jechać jak coś kupić.. ze 160km robi mi się 300 za pierwszym razem i 300 za drugim. Więc wolałam najpierw podpytać na forum.. I BARDZO SŁUSZNIE.
Jeśli chodzi o transport to teoretycznie nie ma problemu, tutaj jedynym "ale" są koszta benzyny za jeżdżenie w te i we wte.
Wiem, wiem, oczywiście że wiem że za dobrym moto lepiej pojeździć i się wykosztować.. ale dla mnie, dla osoby, która na każdy grosz musiała ciężko zapracować ma to niestety znaczenie.. 8-) JAK ZOBACZYSZ ILE KOSZTUJE ZAPIERDALANIE R6 TO ALBO ZMIENISZ PRACĘ, ALBO BĘDZIESZ JEŹDZIĆ OD ŚWIĘTA ALBO FINALNIE SPRZEDASZ MOTOR. ZAKŁADAM ŻE NA TOR NIE JEDZIESZ WIEC POSZALEJESZ NA AUTOSTRADZIE. TUTAJ BAK ZJEDZIESZ W GODZINĘ = KOSZT 70ZŁ.NA SAMO PALIWO.
Trochę wyszły z tego gorzkie żale, ale nie odbierzcie tak tego, tylko raczej dałam do zrozumienia, że każdy medal ma dwie strony :)
Zadzwonię do Pana od żółtej 2003(4) i podpytam o końcową cenę i stan. I jestem ciekawa co powie na brak naklejek.
Nie chcę kupić trupa, bo wiem jak potem bolą kieszenie kiedy trzeba do niego dużo włożyć. Na rynku motocyklowym promocje nie istnieją. :P

Edit: Mad, Deny - dziękuję serdecznie za propozycje, ale kurcze, gdyby była cała żółta.. i trochę lipa z (przyszłą!) sprzedażą, bo to takie nietypowe malowanie.. Kiedyś może zamarzy mi się rocznik 2006, może 07, może 08 i co, będę się wozić dwukolorową papugą :krol: HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE 
ZEILONKA A PO CO JEJ TEN TEKST Z WIKIPEDI O ZWIĘKSZENIU MOCY O 3 KM? :lol: :lol: :lol: :D

Ostatnio edytowano 11 lut 2015, o 13:43 przez marcinrednose, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 11 lut 2015, o 13:43 
mistrz toru

Sprzęt: r1
Imie: Grzesiek
Mam niebieską do sprzedania po sąsiedzku.
Chyba jednak pisaliśmy już razem.

PostNapisane: 11 lut 2015, o 13:48 
Administrator

odstawiam że zółtej nie kupisz w dobrym stanie w PL

ale stawiam red bula jak kupisz

chętnie bym się załozył bo bym wygrał na 99 % :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna strona