Teraz jest 22 lis 2024, o 09:14

napedMotocyklowy.pl napedMotocyklowy.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: R6 do oceny (2003-2004)
PostNapisane: 11 lut 2015, o 12:03 
kursant

Sprzęt: R6 rj09
Imie: Julia
Cześć Wam :)
Przyszła wreszcie chwila, kiedy sprzedałam swoją hondę i mogę zacząć rozglądać się za moją wymarzoną R6. Jak już kiedyś wspominałam, celuję w rocznik 2003-2005 (na model wyżej mnie nie stać.. jeszcze :krol: ) i rozglądam się za urokliwym ale w dobrym stanie motorkiem. Nie ukrywam, że cena ma znaczenie, ale te biorę pod uwagę:

Pierwsza, najpiękniejsza, śnię o niej po nocach.. tylko nie dość, że to dość daleko (dla mnie) - 160km, to jeszcze cena poszła do góry (niedawno była duuuużo tańsza). Ale ten żółty kolorek do mnie przemawia, ma fajny zgrabny wydech i kilka dodatków (w które i tak bym musiała zainwestować..) Oto ona:
(malowanie chyba nie do końca oryginalne jak na 2004r, może data rejestracji miała na to wpływ?)
http://olx.pl/oferta/yamaha-yzf-r6-spec ... 988b4bab21 mmmm, dla mnie wizualnie miód malina.

Druga żółta, trochę mniej fajna ale brana pod uwagę (ta już bliżej bo niecałe 90km) :
http://olx.pl/oferta/yamaha-yzf-r6-limi ... 2da243bdb8

i trzecia, nie taka o której marzę, ale nie jest zła:
http://olx.pl/oferta/yamaha-r6-2004r-CI ... 2da243bdb8

Z góry mówię, że malowanie srebrne, tak charakterystyczne dla R6 odpada.. jestem kobietą i wygląd wizualny ma dla mnie duże znaczenie :) Średnio też podchodzą mi niebieskie i czerwone.. więc te ciemne odcienie szarości, czerń lub żółty jest OK.
Proszę o szczerą ocenę.. tylko mi nie mówcie, że z moją pierwszą wypatrzoną jest coś nie halo, bo się obrażę :patyk: :twisted:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Re: R6 do oceny (2003-2004)
PostNapisane: 11 lut 2015, o 12:11 
kursant

Sprzęt: rj15 tor
Imie: Tomek
kobieto nie opowiadaj że 160 km po motor to dużo, koleś ma do mnie przyjechać 600 km po motor :roll: . Bierzesz przyczepkę i jedziesz po jedną, jak złom to po drugą, jak złom to po trzecią.
Marzenia są po to żeby je spełniać :mrgreen:

PostNapisane: 11 lut 2015, o 12:30 
kursant

tomo-zap napisał(a):
kobieto nie opowiadaj że 160 km po motor to dużo, koleś ma do mnie przyjechać 600 km po motor :roll: . Bierzesz przyczepkę i jedziesz po jedną, jak złom to po drugą, jak złom to po trzecią.
Marzenia są po to żeby je spełniać :mrgreen:

Wiesz, dla kogoś kto jest póki co bez samochodu to problem, bo muszę fatygować osoby trzecie.. :) I w dwie strony to już 300km hihi :roll:

Nie chcę kupować w ciemno bez oględzin i Waszej rady po części też. Chociaż tak na prawdę to wszystko okazuje się na miejscu..

PostNapisane: 11 lut 2015, o 12:49 
mistrz prostej

Sprzęt: rn 23
Imie: Mateusz
w pierwszej brak naklejek na ogonie i czaszy

PostNapisane: 11 lut 2015, o 12:53 
kursant

Na czaszy? o które naklejki chodzi?
Czy to może sugerować nieoryginalne malowanie?
Jak się w ogóle sprawa ma z tym rocznikiem (2004 podaje właściciel i twierdzi że takie ma w papierach) a malowanie to przecież 2003)? :|

PostNapisane: 11 lut 2015, o 12:54 
mistrz toru

Sprzęt: Sprzedany
Imie: Damian
widziałaś moją? interesowała by Cię taka?

PostNapisane: 11 lut 2015, o 12:59 
kursant

dany_47 napisał(a):
widziałaś moją? interesowała by Cię taka?

Jasne że ją pamiętam.. :) dwukolorowa to nie mój typ ale dziękuję za propozycję :mrgreen:

PostNapisane: 11 lut 2015, o 13:01 
Administrator

Sprzęt: RN23
Imie: MIŚ
jak chcesz dobry motor to bierz pewniaka z forum (przykład Danego albo Beti). Jeśli chcesz normalnie kupic to licz się z wycieczkami na długie dystanse chtba ze chcesz kupic byle co byle by było i stan nie ma znaczenia tylko kasa i w takiej sytuacji czasza i lampy na sprzedaż jeszcze mam.

Wg mnie pożycz czasami szmal na dobry motor niż potem beczeć bo widziałem takich akcji już sporo ale to tylko moja dobra rada: 2 tys jak pożyczysz to oddasz w jakims tam czasie wcześniej czy później a żałować zakupu albo miec potem feler z pozbyciem się złomy to nie polecam.

Co do malowań już lepiej i bardziej pokazac się nie da jak w galerii sa pokazane modele, wszytsko można tam zobaczyć jakie sa malowania.

PostNapisane: 11 lut 2015, o 13:02 
mistrz toru

Sprzęt: YZF-R6 RJ15
Imie: Marcin
Poprzeglądaj sobie malowania. Jest osobny dział na tym forum. Pomoże Ci to ocenić gdzie coś przy motorze było robione. Są to generalnie miejsca w których powinny być naklejki a ich nie ma (np. brak naklejek na zadupku oznacza, że np. ktoś mógł mu w niego wjechać). Jest to mocny argument za darowaniem sobie tego moto, albo zbiciem ceny.
Co równie ważne spróbuj wyczuć po treści ogłoszenia czy masz do czynienia z kimś związanym ze sprzedawanym moto czy np. z handlarzem to często ma ogromne znaczenie.
Zadzwoń i pogadaj co jest do zrobienia i w jakim stanie są najdroższe w wymianie części: opony, napęd, czy nawet akumulator. Pamiętaj że opony to koszt ok 1000, napęd coś koło 600 akumulator 150. To wszystko daje dużą kwotę po zsumowaniu i droższa oferta może finalnie okazać się tańszą.
Jak masz kłopoty z dojazdem rzędu 200-300km to możesz mieć bardzo ciężko z zakupem. Ja przy zakupie też zawsze kogoś fatygowałem bo nie mam przyczepki i wracałem na kołach. Po obecną R6 jechałem w 2 strony ponad 600 km i była to bardzo dobra decyzja. Życzę powodzenia, bo wybrałaś naprawdę super maszynkę. Miałem taką tyle że szybszą bo niebieską 

PostNapisane: 11 lut 2015, o 13:07 
mistrz toru

Sprzęt: Sprzedany
Imie: Damian
z zalet: w mojej masz lepszy zawias, hamulce radialne, amor skrętu, bi-xenon.
z wad: jeśli szlifniesz, ciężko kupić coś do niej + kilka detali jak lakierowany zbiornik i brak logo YAMAHY na nim.

Nie dzwoniona, pewna sztuka. Przebieg 37kkm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna strona