Teraz jest 22 lis 2024, o 13:14

napedMotocyklowy.pl napedMotocyklowy.pl

Autor Wiadomość
 Tytuł: R6 z 2000r.
PostNapisane: 2 lis 2014, o 16:41 
świeżak

Sprzęt: szukam
Imie: Krzysztof
Witam,

Będę wdzięczny za wszelkie opinie na temat poniższego motocykla:

http://olx.pl/oferta/yamaha-r6-2000-CID ... 6042157edf

Motocykl pochodzi z Irlandii. W Polsce od 4 lat. Podobno żaden element nie był malowany ani klejony, a drugi bieg wchodzi dobrze. Zastanawiają mnie otworki pod lusterkami, czyżby brakowało 2 śrubek od mocowania szyby? Malowanie jakby z tego rocznika. Poza tym nic więcej nie dostrzegłem, więc będę wdzięczny za opinie.

Zdaję sobie sprawę, że moto najlepsze lata ma za sobą, ale nie ukrywam budżet trochę mnie ogranicza, a cena jest przystępna. Na opony, filtry i ewentualnie napęd pieniądze są przygotowane, ale proszę o wszelkie spostrzeżenia i rady dotyczące tego konkretnego egzemplarza.

Z góry dziękuję.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Re: R6 z 2000r.
PostNapisane: 2 lis 2014, o 17:10 
mistrz toru

Sprzęt: r6 RJ15
Imie: Brylant
brakuje śrub przy szybie.
Moto leżało na prawo (zadrapania na czaszy, i jakieś dziwne naklejki na owiewce). Poza tym zdjęcia są do d..y .

PostNapisane: 2 lis 2014, o 19:16 
mistrz toru

Sprzęt: YZF-R6 RJ15
Imie: Marcin
Moto juz swoje lata ma. Kazdy albo prawie kazdy sportowy moto w swojej karierze leżał wiec to nie jest wyznacznik zakupu. Trzeba jechac, zobaczyc i jak wszystko gra to zbic kilka stowek w zwiazku z nadchodzącą zimą.

PostNapisane: 3 lis 2014, o 15:34 
kursant

Sprzęt: r6
Imie: Krzysiek
Sprzęt swoje lata ma, ale cena nie adekwatna - za niska jak na sportowy motocykl. Ja bym sobie odpuścił, przeczekał zimę, dołożył troche grosza i kupił coś w lepszym stanie. :D

PostNapisane: 3 lis 2014, o 19:01 
mistrz toru

Sprzęt: r1
Imie: Grzesiek
Śrubek nie ma bo coś pop.. z ta akcesoryjna szybą.Taka kurtka może dobrze wróżyć bo nie da rady w niej ostro grzać.
Raczej nie jesteś w temacie więc szybko oświecę.W tej r6 awaryjna jest skrzynia kiedyś koszt naprawy 2 tys i pekajace tuleje w silniku.Jest to wada fabryczna i jesli wystapi w tym egzeplarzu to dla właściciela jest katastrofą.Tego sie nie naprawia a nawet jeśli by się udało to koszt jest koszmarny.Możesz spróbować sprawdzić z mechanikiem czy ta r6 ma jeszcze dobre gładzie kamerą inspekcyjną.
Czasami ma pekniete gładzie i pierścienie i jeszcze chodzi w miare normalnie ale długo nia nie pojeździsz a potem tylko na zlom.
Jak by były dobre i chodziła w miarę to kupuj.

PostNapisane: 9 lis 2014, o 22:44 
świeżak

Sprzęt: R6 00'
Imie: Łukasz
Jako, że niedawno kupiłem R6 i dużo się za nią nalatałem to może coś podpowiem (specem NIE jestem).

Kierunki są nieoryginalne. Niska dość cena, sprawdziłbym 2. bieg, ramę oraz lagi czy nie były szlifowane. Leżeć na 100% leżał, ale nie wiadomo jak bardzo. A jak już mówimy o leżeniu to sprawdź czy stelaż przy kierownicy nie jest pęknięty przy śrubie, łatwo pęka przy malutkim ślizgu nawet (można go łatwo naprawić, ale jak coś to dzięki temu spuści Ci z ceny). Sprawdź też stan opon, łańcuch oraz tarcze, bo z tych zdjęć totalnie nic nie widać. Musisz osobiście pooglądać moto bo ciężko coś wylukać z tych zdjęć.

Chciałem tylko podpowiedzieć, niech żaden ekspert się nie obrazi za moje (być może) oczywiste wypowiedzi. :-)

PostNapisane: 10 lis 2014, o 08:45 
mistrz toru

Sprzęt: r6 RJ15
Imie: Brylant
Waluk napisał(a):
Jako, że niedawno kupiłem R6 i dużo się za nią nalatałem to może coś podpowiem (specem NIE jestem).

Kierunki są nieoryginalne. Niska dość cena, sprawdziłbym 2. bieg, ramę oraz lagi czy nie były szlifowane. Leżeć na 100% leżał, ale nie wiadomo jak bardzo. A jak już mówimy o leżeniu to sprawdź czy stelaż przy kierownicy nie jest pęknięty przy śrubie, łatwo pęka przy malutkim ślizgu nawet (można go łatwo naprawić, ale jak coś to dzięki temu spuści Ci z ceny). Sprawdź też stan opon, łańcuch oraz tarcze, bo z tych zdjęć totalnie nic nie widać. Musisz osobiście pooglądać moto bo ciężko coś wylukać z tych zdjęć.

Chciałem tylko podpowiedzieć, niech żaden ekspert się nie obrazi za moje (być może) oczywiste wypowiedzi. :-)

każda para oczu jest pomocna :)