Teraz jest 22 lis 2024, o 13:06
Strona główna forum » Yamaha R1 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Robson_0102
|
Tytuł: Cieknące sprzęgło Napisane: 27 lut 2014, o 22:26 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: Yamaha
Imie: Robson
|
Witam, poci mi się sprzęgło w RN 12 w miejscu gdzie wchodzi wałek do dekla, trochę mnie to drażni i chcę się tego pozbyć. Czy jest tam uszczelniacz, który mogę wymienić? Czy po zdjęciu dekla muszę założyć nową uszczelkę?
|
|
|
|
spalinowy
|
Tytuł: Re: Cieknące sprzęgło Napisane: 28 lut 2014, o 07:54 |
|
|
mistrz toru |
|
Sprzęt: R6 RJ11
Imie: Andrzej
|
Co do detali budowy, to się nie wypowiem, ale co do wymiany uszczelki, to teoria mówi, że tak. Praktyka jednak, że jak nie zniszczysz i będzie nie przerwana, to nie. Ewentualnie są jeszcze silikony do składania silnika. Na prawdę świetna sprawa.
_________________ Nie ma złej pogody do jazdy, jest tylko złe przygotowanie się do niej.
|
|
|
|
Robson_0102
|
Tytuł: Re: Cieknące sprzęgło Napisane: 28 lut 2014, o 21:32 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: Yamaha
Imie: Robson
|
To samo powiedzieli mi dziś w serwisie. Dekiel zdjąłem bez uszkodzenia uszczelki, tak wiec wróci na swoje miejsce i do tego przesmaruję obie powierzchnie takim właśnie silikonem. Po uważnym przyjrzeniu się co jest w środku, mam jeszcze jedno pytanie.. Pod tylną ścianką za sprzęgłem znajduje się mały łańcuszek. Czy powinien, a może raczej czy nie przeszkadza to że łańcuszek ten jest luźny? W moim przypadku wydaje mi się, że dość luźny?
|
|
|
|
szymon19853
|
Tytuł: Re: Cieknące sprzęgło Napisane: 28 lut 2014, o 21:34 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: r 1
Imie: szymon