Teraz jest 24 lis 2024, o 20:46

napedMotocyklowy.pl napedMotocyklowy.pl

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: R6 2001 do oceny. Barlinek
PostNapisane: 1 gru 2013, o 14:11 
Administrator

Sprzęt: RN23
Imie: MIŚ
jak byś dobrze zagadała to kupiła byś pewną R1 od forumowicza Rafała za te pieniądze

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: 1 gru 2013, o 14:37 
świeżak

Sprzęt: szuka
Imie: Monika
kwas - myślałam o tych owiewkach ale to dopiero jak będę wiedziała, że tor to faktycznie miejsce, na którym chcę dużo czasu spędzać :) nie dajmy się tak ponosić fantazji, to dopiero początki będą, trza najpierw spróbować!:)

poczekam jeszcze te 2 tygodnie aż do Polski wrócę, może będzie coś ciekawego, może nie. W "moich okolicach" (czyli do 200 km ;)) to najwięcej w Gdańsku się ofert pojawia. a tak to ciągle dół - Rybnik, Podkarpackie, Kraków... :/

Mad666 - hehehe, nie. r6 i tak będzie dla mnie ogromną przesiadką a znam siebie i wiem, że nie działa "nie odkręcę do końca". na litry przyjdzie czas ;)

pozdrawiam!

PostNapisane: 1 gru 2013, o 14:46 
pochłaniacz winkli

Sprzęt: GSX-R 750 k7
Imie: Alex
orvokki napisał(a):
Po przemyśleniach dzisiejszej nocy (a długo spac przez to nie mogłam ;)) postanowiłam jednak kupić coś w oryginalnym malowaniu, bo potem będzie problem ze sprzedażą :( Głupi to rynek. Ale koniecznie szukam niebieskiej, czerwone mi się po prostu nie podobają.

Powiedzcie mi tylko jeszcze, czy faktycznie ceny zimą i na początku wiosny bardzo się różnią? Aktualnie mieszkam za granicą, w domu będę na święta na 2 tyg dlatego w tym czasie chciałam pojeździć i sprzętu poszukać. A z drugiej strony w marcu będzie więcej ofert... mam mętlik w głowie, chyba po prostu brak motocykla doprowadza mnie do szału ;)

Pozdrawiam!

Też koniecznie szukałem niebieskiej, bo czerwone mi się nie podobają. Po zakupie się przekonałem i nie chcę niebieskiej :P

Oryginalne malowanie to duży atut przy sprzedaży. Czasem warto się troszkę wstrzymać i szukać ori.

Ceny zimowe owszem może są niższe (nie zawsze), bo w zimę ciężko sprzedać moto, np dlatego że nie można się na nim przejechać ze względu na warunki atmosferyczne. Na wiosnę nie jednokrotnie cenny lecą w górę, bo to początek sezonu i jest bum na motocykle.

Ja swojego motocykla szukałem prawie 5 miesięcy. Udało się kupić niemalże w 100% oryginał bez oznak wypadków i kolizji. Da się ? Da, tylko trzeba być cierpliwym ;)

PostNapisane: 1 gru 2013, o 15:07 
kursant

Sprzęt: Yamaha R6'04
Imie: Damian
orvokki napisał(a):
Powiedzcie mi tylko jeszcze, czy faktycznie ceny zimą i na początku wiosny bardzo się różnią? Aktualnie mieszkam za granicą, w domu będę na święta na 2 tyg dlatego w tym czasie chciałam pojeździć i sprzętu poszukać. A z drugiej strony w marcu będzie więcej ofert... mam mętlik w głowie, chyba po prostu brak motocykla doprowadza mnie do szału

Ceny zimowe często są zwykłymi przykrywkami dla napaleńców którzy szukają niskiej ceny a nie dobrego moto,bo po co sprzedawać taniej zimą jeśli można sprzedać drożej wiosną,chociaż zawsze może się coś dobrego trafić,dlatego warto śledzić ogłoszenia.Tak jak kolega Alex napisał,bądź cierpliwa,do marca może uda Ci się odłożyć dodatkową kasę.

PostNapisane: 1 gru 2013, o 16:08 
kursant

Sprzęt: suzuki gsx-r k8 750
Imie: michał
Ja swojej r6 szukalem 8 miechów, miedzy c zasie ogaldalem gsxr, hondyt cbrf4i i inne 600 z wtryskiem, i powiem jedno czasami mozna sie zalamac

PostNapisane: 1 gru 2013, o 19:36 
świeżak

Mam przez Was (a może "dzięki Wam";)) mętlik w głowie.

Po ostatnim razie jak się szlifnęłam mam w mózgu zakodowane, że to zawsze się może stać i to w najbardziej dziwnych okolicznościach. I dlatego szkoda mi tak wydać 13k na moto, na którym na dodatek chcę na torze śmigać. Ale z drugiej strony - nie będę płakać za 10 czy 11k? Będę.
I czemu mam zakładać, że na 100% się szlifnę?

3 czy 8 miesięcy nie mam zamiaru szukać maszyny, bo ten sezon był dla mnie bezmotocyklowy i w następnym mam zamiar wszystkie stracone km i przygody nadrabiać ;)) Dlatego zależy mi, żeby na prawdę na pocz sezonu mieć już przygotowaną do jazdy maszynę.

Dzięki za rady, podejrzewam, że do marca się wstrzymam, chociaż boję się, że śniegi jeszcze trzymać będą a ja najprościej w świecie czasu nie będę miała żeby jeździć po Polsce i oglądać sobie motocykle :( Ale co ma być, to będzie. Jak będę miała coś na oku zapytam o opinię ;)

Pozdro i dziękuję!

PostNapisane: 1 gru 2013, o 19:57 
kursant

tylko sie nie napalaj, bo naprawdę wjebiesz kase , dobrze się zastaów zanim coś kupisz . Chłopak z forum podkarpackiego kupil 600rr i po 2 miechac od kupna, jada ze stacji przyt 8 tysiach cos zagrzechotalo, okazalo sie że panewke obróciło, moto wygladało jak igielka, szkoda ze silnik złom. Tak że spokojnie szukaj, lub dołóż i weź od kogos kto gwarantuje stan motocykla.

PostNapisane: 17 lut 2014, o 15:36 
świeżak

Witam ponownie!

Nie będę zakładać nowego tematu, ciągnę dalej tutaj.

W tym tygodniu wracam już do kraju, pogoda całkiem dopisuje na tyle, żeby moto wypróbować, kasa jest, podekscytowanie ogromne to i czas za moto się na poważnie rozglądać!

Wzięłam sobie Wasze rady do serca - max 13500, na wtryskach.

Ta jakiś czas temu stała na all i na nią patrzyłam, ogłoszenie nieaktywne, ale zapewne jeszcze stoi. Jak nie dopatrzycie się niczego podejrzanego, to dzwonię i jak padać nie będzie to pojadę w niedzielę na nią spojrzeć.
http://allegro.pl/yamaha-r6-yzf-600-2003-black-raven-i3941306414.html

Zimowa aura nadal w powietrzu to i ogłoszeń na razie mało:( Mam nadzieję, że się w niedługim czasie biznes rozkręci!
Jestem uparta na r6, ale jak się nic nie znajdzie to jeszcze Kawę 636 biorę pod lupę.

Pozdrawiam i czekam na opinie.

PostNapisane: 17 lut 2014, o 16:22 
kursant

cale malowane, to nie black raven, w 2003 nie bylo tego malowania, zawias przod malowany? po co? ulep, szkoda czasu

PostNapisane: 17 lut 2014, o 19:22 
kursant

Sprzęt: Yamaha R6'04
Imie: Damian
Racja,szkoda czasu.Są lepsze. To tylko przykłady,nie namawiam do kupna czy coś,ale sam bym na te właśnie zwrócił swoją uwagę gdybym miał do nich do 150km dojazdu.Orvokki,sama wybierasz ogłoszenia czy ktoś Ci pomaga?
1 http://otomoto.pl/yamaha-r6-oryginal-M3910315.html
2 http://otomoto.pl/yamaha-r6-yzf-r6-stan ... 16116.html
3 http://otomoto.pl/yamaha-r6-yzf-r6-M3915347.html#
4 http://otomoto.pl/yamaha-r6-nie-rr-600- ... 8066.html#

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona