Teraz jest 21 lis 2024, o 21:27
Strona główna forum » Yamaha R6 » Ogólnie o R6
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
endriu
|
Tytuł: Licznik Napisane: 28 cze 2013, o 16:26 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: R 6
Imie: Andrzej
|
Mam problem z licznikiem.
Ogółnie było wszystko ok do czasu kiedy podświetlenie zrobiłem LED to licznik nie ma pamieci. To wyglada tak odpalam ustawiam godzine gasze przekręcam stacyjke na zero i spowrotem i już nie pamieta, tak samo z przejechanymi kilometrami. Odlutowałem LEDY i problem został. Czy ktoś wie co mogło sie stać ? Bezpieczniki też są ok.
Rok 2001 R6
Ostatnio edytowano 28 cze 2013, o 16:43 przez endriu, łącznie edytowano 1 raz
|
|
|
|
jarzombek007
|
Tytuł: Re: Licznik Napisane: 29 cze 2013, o 12:42 |
|
|
mistrz prostej |
|
Sprzęt: R1 2004
Imie: Paweł
|
To jaki ty masz licznik, że masz w nim godzinę i musiałeś przelutować diody? Ja mam R6 z 2001 i w liczniku miałem dwie żaróweczki, które się wykręcało i w miejsce tych żaróweczek wstawiłem diody ze specjalną końcówką.
|
|
|
|
spalinowy
|
Tytuł: Re: Licznik Napisane: 30 cze 2013, o 19:55 |
|
|
mistrz toru |
|
Sprzęt: R6 RJ11
|
Co prawda nie wiem za wiele o Twoich zegarach, ale mogłeś coś uszkodzić lutując. Diody bez rezystora się nigdy nie lutuje to raz. Inny problem to ładunki elektrostatyczne. Nie wiem na ile wrażliwe na nie są takie zegary przy lutowaniu. Krotko mówiąc mogłeś uszkodzić jakiś scalak. Na razie bez paniki sprawdź płytkę.
_________________ Nie ma złej pogody do jazdy, jest tylko złe przygotowanie się do niej.
|
|
|
|
endriu
|
Tytuł: Re: Licznik Napisane: 1 lip 2013, o 05:37 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: R 6
|
Normalny licznik mam i godzina jest W aucie też paski litowałem aż 3 sztuki i tam nic się nie stało. Paski lutowałem w miejscu oryginalnych miejsc montażu żarówki. Zegarek Podświetlenie Zdjecia robione tel
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Ogólnie o R6