Teraz jest 22 lis 2024, o 13:26
Strona główna forum » Yamaha R1 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
filiprn19
|
Tytuł: RN19 nie odpala wyświetla się kod błędu HI 51 i miga immobil Napisane: 8 cze 2013, o 18:21 |
|
Sprzęt: Yamaha R1 rn19
Imie: Andrzej
|
Od dłuższego czasu mam problem z immo. Są różne objawy ale efekt ten sam nie włącza pompy paliwa. Potrafi bez żadnego grzebania odpalić. A jak walczę z elektryką mierze, szukam, psikam i takie tam to bez rezultatu. Może ktoś zna jakie powinny być wartości na kostkach od immo i kompa. Gdzie szukać usterki. Na wyświetlaczu pojawia się HI 51 i miga immo, innym razem wyświetla samo HI, Kontrolka immo raz miga raz nie. Problem związany był z umyciem moto, tego dnia nie chciał odpalić, po wysuszeniu kostek odpalił , po zgaszeniu znowu to samo i tak kilka razy. Teraz suszenie nic nie daje. Gdzie szukać już brak mi pomysłów.
|
|
|
|
matrix0070
|
Tytuł: Re: RN19 nie odpala wyświetla się kod błędu HI 51 i miga immobil Napisane: 22 cze 2013, o 13:10 |
|
|
kursant |
|
Dołączył(a): 22 sty 2010, o 18:02 Posty: 217 Lokalizacja: małopolskie
Sprzęt: R6 RJ09
Imie: Mateusz
|
serwisówka podaje że bład 51 związany jest z problemem podczas przesyłu kodu między kluczem a układem immo. Mogą to być objekty metalowe w obrębie immo zakłucające pracę anteny, wadliwe działanie układu anteny lub wadliwe działanie klucza, np jak sobie leżał przy silnym magnesie. Tyle co mówi na ten temat serwisówka
|
|
|
|
Brylant86
|
Tytuł: Re: RN19 nie odpala wyświetla się kod błędu HI 51 i miga immobil Napisane: 26 cze 2013, o 16:12 |
|
|
mistrz toru |
|
Sprzęt: r6 RJ15
Imie: Brylant
|
spróbuj na innym kluczyku odpalic, nie pamietam ale albo padl Ci kluczyk albo antena immo, poszykaj w google i na forum znajdziesz na bank , nawet ja pisalem o tym kiedys bo mialem taki sam problem
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R1 » Warsztat