Teraz jest 21 lis 2024, o 14:48
Strona główna forum » Porozmawiajmy » Poradnik forumowy
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
niedzik
|
Tytuł: Przygotowanie do jazdy. Napisane: 26 gru 2012, o 22:32 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: yamaha r6
Imie: Pavel
|
Witam.Potrzebuje nie tyle porady co konkretnych podpowiedzi.Otoz po zakupie motoru co trzeba w nim zrobic zeby miec spokojna glowe i jezdzic bez obawy ze cos sie zepsuje itd? W samochodzie to wiadomo, rozrzad, oleje, filtry i co tam jeszcze trzeba wymienic ale w motocyklu nie mam zielonego pojecia.Wielki dzien juz tuz tuz i chce miec jak najwieksza wiedze zanim kupie sobie erke.Dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam.
|
|
|
|
faker
|
Tytuł: Re: Przygotowanie do jazdy. Napisane: 26 gru 2012, o 22:59 |
|
|
pochłaniacz winkli |
|
Sprzęt: beemwu
Imie: faker
|
ja zawsze po zakupie motora odaje go na przeglad do zaufanego warsztatu, zeby wszysko przejzeli sprawdzili, olej obligatoryjnie czy trzeba czy nie trzeba zmienili, wtedy spokojnie mozna latac
_________________ Faker znowu nadaje
|
|
|
|
Mad666
|
Tytuł: Re: Przygotowanie do jazdy. Napisane: 26 gru 2012, o 23:03 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 6 cze 2011, o 20:22 Posty: 5417 Lokalizacja: ʍoʞɐɹʞ ________ Niepołomice
Sprzęt: RN23
Imie: MIŚ
|
Dobrze mieć kogoś przy sobie kto zna dany model i moze zaglądnąć czasami pod owiewki bo tam czasami czar i magia znika, przykład: moja R1 wyglądała lux ale ... pieerwsze co zrobiłem to go na maxa a tu lipa: nie było 299 ! Pytam gościa co jest, on mi mowi że tak ma być i po 2 tygoniacvh jego pieszczotliwych uspokojeń silnik przekręcił panewke. Musiałem kupić sobie nowy za 8 tys.
NIe mozna było tego sprawdzić na oko nawet moje bo powodem był pęknięty łańcuch napędowy który tak wypierdolił w blok silnika. Gdybym miał kogoś koło siebie kto zna maszynę to nie dał bym się zrobić w balona.
|
niedzik
|
Tytuł: Re: Przygotowanie do jazdy. Napisane: 27 gru 2012, o 21:55 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: yamaha r6
Imie: Pavel
|
Ja biore z komisu nie ofrerta prywatna i tam daja roczna gwarancje. Dzisiaj sie dopytalem to niby jak bede bral to bedzie wzieta na przeglad.Maja stronke internetowa www.motolandiasrl.com
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Strona główna forum » Porozmawiajmy » Poradnik forumowy