Teraz jest 23 lis 2024, o 11:11
Strona główna forum » Yamaha R6 » Tuning optyczny i mechaniczny
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Noro
|
Tytuł: Materiał na obszycie Napisane: 5 lis 2012, o 23:32 |
|
|
świeżak |
|
Dołączył(a): 29 kwi 2010, o 19:16 Posty: 81 Lokalizacja: Zambrów
Sprzęt: RSV4
Imie: Mateusz
|
Witam Ostatnio naszła mnie chęć na zmianę obszycia w mojej R6 i na myśl wpadło mi obszycie materiałem ala carbon. Wiecie gdzie mogę taki materiał dostać. Na necie jest cos podobnego tylko ze do obklejania np. desek rozdzielczych w samochodach i nie wiem czy to by się nadało, jak myslicie ? Jest może ktoś na forum kto zajmuje sie tapicerką itd. ?
|
|
|
|
Maksi
|
Tytuł: Re: Materiał na obszycie Napisane: 7 lis 2012, o 15:51 |
|
|
świeżak |
|
Sprzęt: R6
Imie: Jacek
|
Wg. mnie to kicha. Mialem taki material w rekach i owszem jest to kwestia gustu i bardzo latwo sie go uklada. Ale jezeli jest na za duzej powierzchni to wyglada to kiepsko. Dla mnei to on pasuje jedynie do wstewek. Pomysl o tym, ladna skora o delikatnej manufakturze, szyta gruba nicia i wstawki z tego ala carbonowego materialu.
Ja mam siedzisko ze wstawkami z bialej skory, a zadupek caly bialy. W brew pozorom nie brudzi sie mocno, a jak masz pozadna skore to doprowadzenia szystosci wystarczy szare mydlo.
|
|
|
|
Noro
|
Tytuł: Re: Materiał na obszycie Napisane: 11 lis 2012, o 14:26 |
|
|
świeżak |
|
Dołączył(a): 29 kwi 2010, o 19:16 Posty: 81 Lokalizacja: Zambrów
Sprzęt: RSV4
Imie: Mateusz
|
Znalazłem taki materiał :http://hurtownietapicerskie.pl/1302-skaj-carbon-antracyt.html No szkoda chętnie zobaczył bym jak by to wyglądało na całym siedzeniu. A jaki polecilibyście mi materiał podobny do tego co oryginalnie jest, co szybko schnie i nie wsiąka w niego woda ?
|
|
|
|
Maksi
|
Tytuł: Re: Materiał na obszycie Napisane: 12 lis 2012, o 11:33 |
|
|
świeżak |
|
Sprzęt: R6
Imie: Jacek
|
Dobrej jakosci skora. Ktora jakby cos sie dzialo i tak idzie zaimpregnowac.
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Tuning optyczny i mechaniczny