Teraz jest 24 lis 2024, o 07:12
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Bernis51
|
Tytuł: Zacinający się obrotomierz co jakiś czas w RN04 Napisane: 20 cze 2012, o 18:48 |
|
|
świeżak |
|
Dołączył(a): 11 lut 2012, o 17:45 Posty: 11 Lokalizacja: Zduńska Wola
Sprzęt: R1
Imie: Bernard
|
Siemka chłopaki powiedzcie mi co to może być ze zacina mi się obrotomierz od czasu do czasu nieraz stanie na 0 a czasami gdzieś tam wyżej na obrotach a gdzie jest ten czujnik obrotów co bierze z silnika może by go wypiąc i zobaczyć czy to coś nie da moze sie zabrudziło gdzieś coś nigdy wcześniej w mojej R1 nie miałem tego zjawiska tylko gdzie się on znajduje????????????
_________________ Berni
|
|
|
|
cychu
|
Tytuł: Re: Zacinający się obrotomierz co jakiś czas w RN04 Napisane: 20 cze 2012, o 21:06 |
|
|
sygnal jest brany z czujnika obrotow walu tak wiec wymiana jego nic nie da.rozbierz licznik przelutuj go i wygrzej hotem
|
|
|
|
Bernis51
|
Tytuł: Re: Zacinający się obrotomierz co jakiś czas w RN04 Napisane: 20 cze 2012, o 21:14 |
|
|
świeżak |
|
Dołączył(a): 11 lut 2012, o 17:45 Posty: 11 Lokalizacja: Zduńska Wola
Sprzęt: R1
Imie: Bernard
|
A widać gdzieś tam tąkostkę od tego czujnika i co to ten hot ??
_________________ Berni
|
|
|
|
cychu
|
Tytuł: Re: Zacinający się obrotomierz co jakiś czas w RN04 Napisane: 20 cze 2012, o 21:31 |
|
|
kolego zostaw czujnik w spokoju,mozliwe ze jest gdzies zimny lut,a hot to atakie urzadzenie do podgrzewania smd,jak nie masz takiego czegos to przy odrobinie wprawy zrobisz to opalarka,a najlepsze wyjscie zanies go do dobrego punktu naprawy rtv
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat