Teraz jest 21 lis 2024, o 12:59
Strona główna forum » Porozmawiajmy » Bezpieczeństwo
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
marcinrednose
|
Tytuł: Zestrojenie zawieszenia na drogę TWARDO czy MIĘKKO Napisane: 7 paź 2011, o 12:16 |
|
|
mistrz toru |
|
Sprzęt: YZF-R6 RJ15
Imie: Marcin
|
Witam Nie znalazłem tematu więc zakładam.
Moja R6 zestrojona jest na bardzo twardo. Poruszam się wyłącznie po zwykłych drogach. Tor może za rok. Pytanko: jak maszyna powinna być zestrojona na drogi biorąc pod uwagę wyłącznie bezpieczeństwo motocyklisty. Do lekkiego bólu spowodowanego twardością zawieszenia już sie przyzwyczaiłem. Więc komfortu jazdy proszę nie brać pod uwagę.
Pozdrawiam Marcin
|
|
|
|
RafalTBG
|
Tytuł: Re: Zestrojenie zawieszenia na drogę TWARDO czy MIĘKKO Napisane: 13 paź 2011, o 08:50 |
|
|
przyszły mistrz |
|
Sprzęt: R1 RN02
Imie: Rafał
|
ja u siebie mam wszytsko w polowie. nie ma nurkowania prtzy ostrym hamowaniu , jak narazie trzyma sie dobrze drogi, na torze tez sprawdzily MI sie take ustawienia. Jedynie pasazerka z tyłu narzeka ze telepie heheheh
poczekaj na wypowiedzi innych. nie sugeruj sie za bardzo moimi ustawieniami
_________________ Regulamin pkt 16 ZA NIE STOSOWANIE SIE NOWYCH USEROW DO TEGO OD 2012 DAJE BANA NA TYDZIEN I OSTRZEZENIE
|
|
|
|
faker
|
Tytuł: Re: Zestrojenie zawieszenia na drogę TWARDO czy MIĘKKO Napisane: 13 paź 2011, o 17:55 |
|
|
pochłaniacz winkli |
|
Sprzęt: beemwu
Imie: faker
|
na droge ugiecie powinno wynosic 4-4,5cm. na tor 3cm, czyli mierzysz w zwisie zawias potem dosiadasz w pełnym rynsztunku konia, ugiecie ma wynosic 4-4,5 cm na droge
_________________ Faker znowu nadaje
|
|
|
|
marcinrednose
|
Tytuł: Re: Zestrojenie zawieszenia na drogę TWARDO czy MIĘKKO Napisane: 15 paź 2011, o 10:55 |
|
|
mistrz toru |
|
Sprzęt: YZF-R6 RJ15
Imie: Marcin
|
dzięki faker ugiecie sprawdzam na przednim widelcu czy tył tez brac pod uwagę? A może to jakoś inaczej jeszcze sie sprawdza?
|
|
|
|
faker
|
Tytuł: Re: Zestrojenie zawieszenia na drogę TWARDO czy MIĘKKO Napisane: 15 paź 2011, o 13:06 |
|
|
pochłaniacz winkli |
|
Sprzęt: beemwu
Imie: faker
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1