Teraz jest 22 lis 2024, o 09:23
Strona główna forum » Yamaha R6 » Ogólnie o R6
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
MarcinR6
|
Tytuł: Kosz sprzęgłowy w r6 Napisane: 30 cze 2011, o 23:10 |
|
|
Witam. Jestem tutaj nowy. niedługo postaram się wrzucić fotki swojej r6. Mam natomiast teraz pytanko... r6 mam z 2002r. silniczek igiełka tylko słychac ten cholerny kosz sprzęgłowy, szczególnie jak silnik jest ciepły, jak wcicne sprzegło ustaje, czy to jest normalne?? nie ma sie cyzm przejmować... z góry dzieki za odp
|
|
|
|
karlos482
|
Tytuł: Re: Kosz sprzęgłowy w r6 Napisane: 1 lip 2011, o 07:09 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: YAMAHA YZF R6
Imie: karol
|
JA MAM TO SAMO...... JAK CI NIE STUKA GŁOŚNO TO MYŚLE ZE NIE MA SIE CZYM PRZEJMOWAĆ NARAZIE. ALE ZOBACZ CO NAPISZĄ CI INNI FORUMOWICZE....
|
|
|
|
mati8921
|
Tytuł: Re: Kosz sprzęgłowy w r6 Napisane: 1 lip 2011, o 09:37 |
|
|
Witam też mam takie objawy. Znajomy mechanik powiedział mi że przyczyną jest stawianie na koło motorku, czyli zrywanie ze sprzęgła, palenie gumy itp. Kosz i jego elementy ulegają zużyciu (sprężyny itp.) Podobno lekarstwem na to jest wymiana w/w sprężyn. Liczba bodajże 6szt. są na allegro.Wiem, że jest możliwość regeneracji sprężyn przez ich rozciąganie ale moim zdaniem mija się to z celem.
|
|
|
|
MarcinR6
|
Tytuł: Re: Kosz sprzęgłowy w r6 Napisane: 1 lip 2011, o 10:29 |
|
|
Dzięki wielkie na rade, jak na razie wstrzymam się z wymianą ponieważ jeszcze az tak głośno nie hałasuje ten kosz, jakby sie miał rozpaść np. Sprężyny są na allegro faktycznie w rozsądnych pieniądzach także luzik... W zimie na pewno się tym zajmę... jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
|
|
|
|
darekR1
|
Tytuł: Re: Kosz sprzęgłowy w r6 Napisane: 1 lip 2011, o 16:38 |
|
|
mistrz toru |
|
Dołączył(a): 4 kwi 2010, o 13:51 Posty: 1248 Lokalizacja: piwniczna
Sprzęt: r1
Imie: darek
|
komplet sprezyn 50zl,ale one nic ci nie pomoga. na koszu robia sie wżery i dlatego tak sie tlucze.yamahoski badziew,koszt nowego do r1 1490zl
Załączniki: |
P1050396.JPG [ 197.73 KiB | Przeglądane 2794 razy ]
|
|
|
|
|
kashim
|
Tytuł: Re: Kosz sprzęgłowy w r6 Napisane: 7 lip 2011, o 14:57 |
|
|
Zgodzę sie z kolegą kosze sprzęgłowe w R1 i R6 to jakaś padaka. Wżery robią sie nawet od normalnej jazdy a jak ktoś katuje pionami czy paleniem gumy to dopiero cyrki odchodzą. Odradzam allegro chyba ze chcesz kupic 1 i i wtedy z twojego i tego co kupiles da sie cos wykombinować. Mi mechanik delikatnie zeszlifował ranty które sie odcisneły chodzi gładziutko i cicho.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Ogólnie o R6