Teraz jest 22 lis 2024, o 08:25
Strona główna forum » Yamaha R1 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
gregorjol
|
Tytuł: Wymiana tłumika co sie z tym wiąże?? Napisane: 11 cze 2011, o 12:22 |
|
|
Jak w temacie chce wymienić w mojej R6 99 tłumik z seryjnego na przelotowy czy w związku z tym potrzebuje robić jakieś regulacje w silniku regulacje mieszanki zaworów lub gaźników?? Pytanie może i głupie ale obiło mi sie cos o uszy ze trzeba jakieś regulacje zrobić wiec wole zapytać. Pozdrawiam.
|
|
|
|
sgregor242
|
Tytuł: Re: Wymiana tłumika co sie z tym wiąże?? Napisane: 11 cze 2011, o 20:34 |
|
|
kursant |
Dołączył(a): 31 sty 2010, o 10:56 Posty: 103 Lokalizacja: Ruda Śląska
Sprzęt: R6
Imie: Grzesiek
|
Gaźników.Ale jak ma to robić byle kto to ja bym nie ruszał.
|
|
|
|
Lord Steinmetz
|
Tytuł: Re: Wymiana tłumika co sie z tym wiąże?? Napisane: 14 cze 2011, o 19:44 |
|
|
kursant |
|
Sprzęt: Diablica
Imie: Krzysztof
|
Przy samej końcówce to chyba nie ma konieczności jeśli nic się nie dzieje po zmianie.
|
|
|
|
darekR1
|
Tytuł: Re: Wymiana tłumika co sie z tym wiąże?? Napisane: 15 cze 2011, o 20:20 |
|
|
mistrz toru |
|
Dołączył(a): 4 kwi 2010, o 13:51 Posty: 1248 Lokalizacja: piwniczna
Sprzęt: r1
Imie: darek
|
ja w moej starej r6 przy zmianie koncowki nic nie regulowalem.zalezy jak ci bedzie odpalal i pracowal czasami wystarczy gazniki wyregulowac,a czasami dysze zmieniac
|
|
|
|
RafalTBG
|
Tytuł: Re: Wymiana tłumika co sie z tym wiąże?? Napisane: 19 cze 2011, o 23:14 |
|
|
przyszły mistrz |
|
Sprzęt: R1 RN02
Imie: Rafał
|
u mnie KOMPLETNY wydech yoshimura czyli kolektor + koncowy i wyciety exup do tego filtr powietrza KN. niezbedna wymiana dysz i kompleksowa regulacja gaznikow niezbedna.
Zawory mozna najwyzej sprawdzic czy maja odpowiednie luzy ( samemu raczej sie za to nie bierz)
przy zmiane samej koncowki jest roznie. Zaleca sie skontrolowanie gaznikow (synchronizacja) przy wymiane filtra powietrza na KN tez pasuje sprawdzic. W moich okolicach koszt ok 50zl
_________________ Regulamin pkt 16 ZA NIE STOSOWANIE SIE NOWYCH USEROW DO TEGO OD 2012 DAJE BANA NA TYDZIEN I OSTRZEZENIE
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R1 » Warsztat