Teraz jest 21 lis 2024, o 17:45
Strona główna forum » Poza tematem » POZA tematem MOTO
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
RafalTBG
|
Tytuł: OWADY jak z tym walczycie ? Napisane: 6 cze 2011, o 23:41 |
|
|
przyszły mistrz |
|
Sprzęt: R1 RN02
Imie: Rafał
|
Jakie macie sposoby i jaka chemia na usuwanie owadów (na spokojnie i w trasie) z
1) kasku / szybki
2) motocykla owiewki/lampy/inne elementy
3) ciuchy skóra/textylne
prosze o krutkie sensowne wypowiedzi
_________________ Regulamin pkt 16 ZA NIE STOSOWANIE SIE NOWYCH USEROW DO TEGO OD 2012 DAJE BANA NA TYDZIEN I OSTRZEZENIE
|
|
|
|
eco
|
Tytuł: Re: OWADY jak z tym walczycie ? Napisane: 6 cze 2011, o 23:49 |
|
|
kask i kombinezon bawię się nawilżanymi ścierkami... moto - aktywna piana 30 sekund i spłukuję wodą (później coś na połysk daję ,, mleczko na plastiki lub wosk) szybko i krótko...
|
|
|
|
Miki
|
Tytuł: Re: OWADY jak z tym walczycie ? Napisane: 7 cze 2011, o 07:20 |
|
|
kursant |
|
Sprzęt: R 6
Imie: Mirek
|
...tak jak przedmówca... nawilżanie. Kask - nakładam miekki ręcznik papierowy, spryskuję płynem do szyb tylko UWAGA płyn bez alkoholu!!! Po paru minutach przecierając zdejmuję i kolejnym już czystym nadwyżkę wycieram. Tylko nie drapać na chama lepiej powtórzyć procedurę jeszcze raz bo "frezki" gwarantowane. Wszystko z wyczuciem jak z kobietami
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
|
Sensei
|
Tytuł: Re: OWADY jak z tym walczycie ? Napisane: 7 cze 2011, o 16:15 |
|
|
mistrz prostej |
Sprzęt: R1 RN12
Imie: Sławek
|
Co do szybki z kasku to ja zanurzam ją w umywalce z ciepłą wodą i zostawiam na parę minut. Później przecieram delikatnie papierem. Wszystkie robale ładnie schodzą.
|
|
|
|
XyX
|
Tytuł: Re: OWADY jak z tym walczycie ? Napisane: 8 cze 2011, o 06:56 |
|
|
Ręcznik papierowy na szybkę i plastiki potem najzwyklejszy płyn do mycia okien z alkoholem lepiej schodzą i takiego używam (nie mam żadnych powłok). Kombinezon też ręcznik papierowy i woda z mydłem ewentualnie mikrofibra
|
|
|
|
RafalTBG
|
Tytuł: Re: OWADY jak z tym walczycie ? Napisane: 8 cze 2011, o 21:38 |
|
|
przyszły mistrz |
|
Sprzęt: R1 RN02
Imie: Rafał
|
ja dostalem na targach w warszawie za friko i do usówania OWADÓW z kasku/szybki/owiekek jest super ;] a normalnie chyba cos kolo 13zl kosztuje
_________________ Regulamin pkt 16 ZA NIE STOSOWANIE SIE NOWYCH USEROW DO TEGO OD 2012 DAJE BANA NA TYDZIEN I OSTRZEZENIE
|
|
|
|
bundes
|
Tytuł: Re: OWADY jak z tym walczycie ? Napisane: 8 cze 2011, o 22:02 |
|
|
mistrz prostej |
|
Sprzęt: R1 RN22
Imie: jarek
|
Do szybki kasku zawsze wożę w kieszeni mini spray Uvexa. Expresowe działanie (chociaż kask mam Caberga ). A motor tradycyjnie woda z płynem. Ale jedna zasada zawsze była nie do podważenia: na dobrze nawoskowanym motocyklu muchy się mocno nie trzymają. "Jak kto dbo tak mo"
_________________ R1 RN22 + Ducati Monster. R1 RN19, R1 RN12, R1 RN09, CBR1100XX, ThunderAce, ZX1000, DR650, DR600, XT600, W16, KLR600, CB, XS, ETZ,
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Strona główna forum » Poza tematem » POZA tematem MOTO