Teraz jest 21 lis 2024, o 20:29
Strona główna forum » Yamaha R1 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
gawron138
|
Tytuł: PROBLEM ZE SKRZYNIĄ Napisane: 29 maja 2011, o 15:44 |
|
|
Witam, panowie sprawa wygląda tak, wracałem do domu po małej wycieczce, biegi wchodziły bez problemu niestety kiedy dojechałem do skrzyżowania drogi zatrzymałem się i z zrzuciłem z szóstego biegu na luz wiem ze powinienem redukować przed zatrzymaniem się no ale tak wyszło. Próbując ruszyć nie mogłem wrzucić biegu 1 wskakiwał na luz, jak przytrzymałem go stopą to wbił się i już nie wyskakiwał potem zmieniłem na 2 potem 3 i jak chciałem 4 to wskakiwał mi lu którego nie powinno tam być, jak doszedłem do szóstego biegu i zacząłem redukować to zamiast 5 wskakuje luz i są problemy z wbiciem kolejnych biegów. Taki młyn się zrobił w tej skrzyni że masakra. Jak się wbije już jakiś bieg to nie ma problemu z wyskakiwaniem biegów. Yamaha r1 2001
|
|
|
|
Jarek 781
|
Tytuł: Re: PROBLEM ZE SKRZYNIĄ Napisane: 29 maja 2011, o 16:18 |
|
|
Skrzynie wyjebałeś. Może poszło coś w "mechaniźmie" zmiany biegów ale to i tak wiąże się z kosztami i grzebaniem
|
|
|
|
darekR1
|
Tytuł: Re: PROBLEM ZE SKRZYNIĄ Napisane: 29 maja 2011, o 17:24 |
|
|
mistrz toru |
|
Dołączył(a): 4 kwi 2010, o 13:51 Posty: 1248 Lokalizacja: piwniczna
Sprzęt: r1
Imie: darek
|
tak czy siak silnik trzeba wyciagac zeby sie przekonac,a jesli sam tego nie zrobisz to juz na wstepie jestes 1000zl w plecy
|
|
|
|
RafalTBG
|
Tytuł: Re: PROBLEM ZE SKRZYNIĄ Napisane: 30 maja 2011, o 09:05 |
|
|
przyszły mistrz |
|
Sprzęt: R1 RN02
Imie: Rafał
|
nie bardzo chce mi sie wierzyc ze tak oo i juz rozjebal cala skrzynie bez obciazenia. nie takie udarowe obciazenia dostaje na co dzien. Nic nie grzechocze ? nic nie dzwoni od tego czasu ??
_________________ Regulamin pkt 16 ZA NIE STOSOWANIE SIE NOWYCH USEROW DO TEGO OD 2012 DAJE BANA NA TYDZIEN I OSTRZEZENIE
|
|
|
|
gawron138
|
Tytuł: Re: PROBLEM ZE SKRZYNIĄ Napisane: 30 maja 2011, o 13:48 |
|
|
nic nie dzwoni ani nie grzechocze.
|
|
|
|
gawron138
|
Tytuł: Re: PROBLEM ZE SKRZYNIĄ Napisane: 30 maja 2011, o 20:40 |
|
|
zrobione problemem była sprężynka:) zaraz pod kapą skrzyni poprostu pękła i to powodowało te problemy z wbiciem biegów i z luzem
|
|
|
|
RafalTBG
|
Tytuł: Re: PROBLEM ZE SKRZYNIĄ Napisane: 1 cze 2011, o 14:12 |
|
|
przyszły mistrz |
|
Sprzęt: R1 RN02
Imie: Rafał
|
_________________ Regulamin pkt 16 ZA NIE STOSOWANIE SIE NOWYCH USEROW DO TEGO OD 2012 DAJE BANA NA TYDZIEN I OSTRZEZENIE
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R1 » Warsztat