Witam. Chciałbym się podłączyć do tematu sprzęgła, miałem objawy stukania na wolnych obrotach, w serwisie wymienili mi łańcuszek i napinacz rozrządu, problem nie ustał, byłem dzisiaj u innego mechanika, osłuchaliśmy wszystko dookoła i wyszło na to że jednak to sprzęgło, jak on stwierdził jakieś sprężynki.. biorąc pod uwagę to że jestem zielony jeśli chodzi o sprzęgła, a wujek google nie specjalnie mi pomógł, mam takie zapytanie czy idzie wymienić same sprężynki bo z tego co zrozumiałem od mechanika znajdują się one w jakiejś obudowie w skład której wchodzi kosz sprzęgła i jest to wszystko połączone na hartowanych nitach i raczej jest to nierozbieralne z uwagi na te nity..
proszę mnie poprawić jeśli źle coś napisałem i co z tym fantem zrobić, ewentualnie jakie koszta byłyby takiej wymiany, pacjentka to r6 08.. żeby było śmieszniej ostatnio byłem na przeglądzie w Yamasze.. oczywiście nic nie stwierdzili, a po dzisiejszej wizycie u innego mechanika, od razu koleś zauważył że coś mam nie tak kierownicą lub zawieszeniem, bo gdy ustawię ją na wprost to koło jest delikatnie w lewo, no i świeczki do wymiany, ciężko odpala i nierówno chodzi.. jak do jasnej anielki autoryzowany serwis mógł tego nie dostrzec.. a siano oczywiście wzieli..