Teraz jest 24 lis 2024, o 11:27
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
creattine1
|
Tytuł: Jak odpowietrzyć układ chłodzenia ??? Napisane: 22 mar 2011, o 11:13 |
|
|
świeżak |
|
Dołączył(a): 17 lut 2011, o 21:10 Posty: 23 Lokalizacja: Nowy sącz
Sprzęt: r6
Imie: jarek
|
Jak odpowietrzyć układ chłodzenia ??? przez przypadek trąciłem i wypad weżk od chłodzenia oleju (ten mniejszy) w sumie dobrze bo nie było na nim opaski ;/ i tu pojawia sie problem jak odpowietrzyć układ czy sruba do odpowietrzania jest gdzies przy chłodnicy czy gdzies indziej ????
pzdr
|
|
|
|
RafalTBG
|
Tytuł: Re: Jak odpowietrzyć układ chłodzenia ??? Napisane: 22 mar 2011, o 16:30 |
|
|
przyszły mistrz |
|
Sprzęt: R1 RN02
Imie: Rafał
|
uklad sam powinien sie odpowietrzyc. Dolac brakujacy plyn i skontrolowac stan po kilku km.
Poczekaj co inni powiedza ;]
_________________ Regulamin pkt 16 ZA NIE STOSOWANIE SIE NOWYCH USEROW DO TEGO OD 2012 DAJE BANA NA TYDZIEN I OSTRZEZENIE
|
|
|
|
Piotr
|
Tytuł: Re: Jak odpowietrzyć układ chłodzenia ??? Napisane: 22 mar 2011, o 17:01 |
|
|
kursant |
|
Dołączył(a): 4 sty 2010, o 22:15 Posty: 113 Lokalizacja: małopolskie
Sprzęt: R6 '03 raven
Imie: zgadnij..
|
Ja przy zmianie odkręciłem śrubę spustową żeby zlać stary i potem lałem po prostu ile wejdzie - pod sam korek przy chłodnicy. Jak silnik trochę pochodzi możesz sprawdzić czy chłodnica jest pełna i ewentualnie dolać. Zbiornik wyrównawczy zalewałem osobno lejąc bezpośrednio do niego. Tak chyba będzie OK
_________________ BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...
|
|
|
|
creattine1
|
Tytuł: Re: Jak odpowietrzyć układ chłodzenia ??? Napisane: 23 mar 2011, o 22:43 |
|
|
świeżak |
|
Dołączył(a): 17 lut 2011, o 21:10 Posty: 23 Lokalizacja: Nowy sącz
Sprzęt: r6
Imie: jarek
|
Dzieki gapa ze nie przy odręcaniu (chlodnicy oleju} musiało cos ta na silnik poleciec i prawdopodobnie sie nagrzał i z tad ten dymek leeki sie pojawił dzisiaj paliłem chodzi normalnie (dolalem i tak płynu do poziomu)
Jak szlifujecie płytki zaworowe ??? no danego rozmiaru (słyszałem o szlifierce magnetycznej ale nie posiadam takiej w pracy też ;/ )
|
|
|
|
darekR1
|
Tytuł: Re: Jak odpowietrzyć układ chłodzenia ??? Napisane: 23 mar 2011, o 23:09 |
|
|
mistrz toru |
|
Dołączył(a): 4 kwi 2010, o 13:51 Posty: 1248 Lokalizacja: piwniczna
Sprzęt: r1
Imie: darek
|
malo kto teraz szlifuje.kupuje sie gotowe wymiary.13zl za sztuke to az nie takie pieniadze,a co do odpowietrzania to koledzy maja racje
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat