Teraz jest 23 lis 2024, o 12:31
Strona główna forum » Yamaha R1 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
deca
|
Tytuł: Hałas przy wciśnietym sprzegle. Napisane: 5 sty 2011, o 15:06 |
|
|
Witam.
Na wstepie witam Wszystkich forumowiczow.
Posiadam Yamahę R1 z 2007 roku.Dzisiaj postanowiłem przepalić maszynę z racji tego ze dawno tego nie robiłem.Odpaliłem R1 i po jakimś czasie wcisnąłem sprzęgło i usłyszałem z dziwny dźwięk po dłuższym wsłuchaniu się z prawej strony.W momencie puszczenia klamki sprzędła dźwięk ustaje i jak wcisnę znów zaczyna sie ten dźwięk. Jak klamka sprzedła jest puszczona to tego nie slychac.
Prosze o pomoc.
|
|
|
|
darekR1
|
Tytuł: Re: Hałas przy wciśnietym sprzegle. Napisane: 5 sty 2011, o 18:28 |
|
|
mistrz toru |
|
Dołączył(a): 4 kwi 2010, o 13:51 Posty: 1248 Lokalizacja: piwniczna
Sprzęt: r1
Imie: darek
|
sklejone tarcze chyba.u mnie tez tak slychac jak dluzej nie jest palony.dopiero jak kilka razy powciskam klamke to puszcza,a pozatym kosz sprzeglowy u mnie na wiosne do wymiany idzie.jaki masz perzebieg?
|
|
|
|
deca
|
Tytuł: Re: Hałas przy wciśnietym sprzegle. Napisane: 5 sty 2011, o 18:55 |
|
|
20.000 km Ale jak by to był kosz sprzeglowy to halas byl by caly czas tzn.przed wcisnieciem klamki sprzegla. A jesli to sklejone tarcze to jak sobie poradzic z nimi??czy jesli sa one sklejone to znaczy ze jest do wymiany kosz czy moga sie sklejac??
|
|
|
|
pushe_r1
|
Tytuł: Re: Hałas przy wciśnietym sprzegle. Napisane: 5 sty 2011, o 21:43 |
|
|
kursant |
|
Imie: Jacek
|
Ja w mojej 19 mam to samo taki "jarmolacy" dzwiek po wcisnieciu klamki juz od dawna moj znajomy w swojej rowniez, przebieg 18k sie zastanawiam czy nie sprawdzic tego na nowy sezon, tu cos bylo na ten temat; http://r1r6.pl/viewtopic.php?f=13&t=1092
|
|
|
|
darekR1
|
Tytuł: Re: Hałas przy wciśnietym sprzegle. Napisane: 6 sty 2011, o 00:22 |
|
|
mistrz toru |
|
|
w zimie gdy moto dlugo stoi sklejanie tarcz to normalka.jedna drobna rada na to jest.przed odpaleniem wrzuc 1 bieg i na wcisnientej klamce poobracaj troche kolem
|
|
|
|
deca
|
Tytuł: Re: Hałas przy wciśnietym sprzegle. Napisane: 6 sty 2011, o 11:23 |
|
|
Dlatego wlasnie zapytalem czy ktos zna ten dzwiek poniewaz jak prowadzilem moto do domu po zakupie to nic takiego nie slyszalem tylko dopiero teraz jak moto troche postal. Rowniez dlatego zasiegnalem waszej opinij bo o koszu tez wczeniej czytalem Wasze wypowiedzi i z moich opserwacji wynikalo ze to nie kosz poniewaz halas zaczynal sie dopiero po wcisnieciu klamki sprzegła.
|
|
|
|
darekR1
|
Tytuł: Re: Hałas przy wciśnietym sprzegle. Napisane: 6 sty 2011, o 14:47 |
|
|
mistrz toru |
|
|
wiec narazie nie masz sie czym martwic,ale z biegiem czasu kosz tez pewnie da o sobie znac te fortepiany zawsze musza cos zdefiałe miec
|
|
|
|
deca
|
Tytuł: Re: Hałas przy wciśnietym sprzegle. Napisane: 8 sty 2011, o 23:43 |
|
|
Dziekuje bardzo za pomoc. Pozdrawiam.
|
|
|
|
czervony r1
|
Tytuł: Re: Hałas przy wciśnietym sprzegle. Napisane: 9 sty 2011, o 23:26 |
|
|
przyszły mistrz |
|
Sprzęt: yamaha r1 RN20
Imie: czervony
|
miałem to samo ten sam dźwięk jak się wciskało sprzęgło otóż słychać go z małego koszyka sprzęgłowego on jest na trzech nitach masz trochę luzu i stąd ten dźwięk nie masz sie czym martwic,,,.. no chyba ze będzie dość głośne to radze wymienić na zdjęciu witać ten element
Załączniki: |
kosz.JPG [ 75.92 KiB | Przeglądane 3480 razy ]
|
_________________ Yamaha Wild Star........Tam gdzie wolność jest standardem.
|
|
|
|
Sensei
|
Tytuł: Re: Hałas przy wciśnietym sprzegle. Napisane: 11 mar 2011, o 00:45 |
|
|
mistrz prostej |
Sprzęt: R1 RN12
Imie: Sławek
|
Odświeżę temat. U mnie jest odwrotnie tzn. na luzie jak mam puszczone sprzęgło to stuka a jak wcisnę sprzęgło to przestaje. Nie wiem czy to będzie ten sam problem czy coś innego? Posiadam R1 2004r.
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R1 » Warsztat