Teraz jest 24 lis 2024, o 08:18

napedMotocyklowy.pl napedMotocyklowy.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: co wymienic do sezonu?
PostNapisane: 19 gru 2010, o 11:55 
siema podobno temat banalny ale to moja pierwsza ślicznotka i nie chce czegoś popsuc . Potrzebuje informacji co mam dokładnie wymienic i wyczyścic zeby przygotowac moto na igłe do sezonu.

Tytuł: Re: co wymienic do sezonu?
PostNapisane: 19 gru 2010, o 13:04 
potrzebuje informacji co do klucza do świecy, odkręce ją zwykłą nasadówką na przedłużce?

PostNapisane: 19 gru 2010, o 13:20 
mistrz toru

Sprzęt: r1
Imie: darek
temat juz podobny byl viewtopic.php?f=25&t=1520
smietnik sie tylko robi niepotrzebnie.
nie odkrecisz zwykla nasadowka.kup sobie klucz do swiec 15zl kosztuje :? pozatym sam chyba slyszczysz czy widzisz co trzevba wymienic. przerywa,to kupujesz swiece,tlucze sie to wymieniasz rozrzad,cykaja zawory to regulujesz.masz wyjebany lancuch to wymieniasz itd

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: 19 gru 2010, o 14:16 
kiedy kupiłeś pierwszy motocykl wiedziałeś wszystko? jak tak to chyba jesteś jakąś pie..........ną alfą i omegą

PostNapisane: 19 gru 2010, o 15:09 
spokojnie panowie:D
koniecznie musisz zmienic:
1.olej
2.filtr oleju
3.plyn w chlodnicy
4.plyn hamulcowy
5.wyczyscic lub zmienic filtr powietrza
opcjonalnie(w zaleznosci od zuzycia);
swiece naped rozrzad zajrzec do zaworów sprawdzic klocki, oponki jak sa zjechane itp.

PostNapisane: 19 gru 2010, o 15:35 
mistrz toru

hasselhoff napisał(a):
kiedy kupiłeś pierwszy motocykl wiedziałeś wszystko? jak tak to chyba jesteś jakąś pie..........ną alfą i omegą

skoro nie wiesz co wymienic i nie widzisz co jest zuzyte to rowniez nie bedziesz wiedzial jak wymienic i jak my w ciemno mamy cie pouczac o wymianie np filtra powioetrza jak moze masz go w zajebistym stanie. posprawdzaj najpierw wszystko a pozniej zadawaj pytania.ja jak nie wiedzialem to dawalem do mechanika a w miedzyczasie sie uczylem

PostNapisane: 19 gru 2010, o 15:42 
nie wiem jeszcze zbyt dużo lecz utrwaliło mi sie w pamięci jedno "motoru i kobiety sie nie pozycza " więc nie wiem jak ty ale ja swojej kobiety do mechanika nie oddam :evil:

PostNapisane: 19 gru 2010, o 15:48 
a więc uczcie >>>> jak wypuścic płyn z chłodnicy , jak wymienic płyn hamulcowy, jestem w trakcie wymiany świec oglądałem filter powietrza gdzie nie gdzie delikatnie przyczarniały ale jeszcze wychodzi z niego olej, a filtr oleju znajduje się w okolicach śruby do spuszczania oleju?

PostNapisane: 19 gru 2010, o 15:49 
mistrz toru

hehe tez bym tak chcial,ale wszystkiego sam nie zrobisz,zobaczysz o czym mowie jak przyjdzie ci grzebac z rozrzadem czy zaworami

PostNapisane: 19 gru 2010, o 15:55 
mistrz toru

plyn z chlodnity- mowiac nieskomplikowanie odkrecasz najnizej polozony waz od chlodnicy i spuszczasz. jest do tego specjalna sruba spustowa ale ciezko tak na odleglosc pokazac
plyn hamulcowy- przy kazdym zacisku masz srubki spustowe,odkrekasz po kolei i pompujesz klamka nie dopuszczajac jednoczesnie by braklo plynu w zbiorniczku! dolewasz caly czas.tak samo z drugim zaciskiem. filtr oleju masz nidaleko miski olejowej po lewej stronie,albo z przodu.nie pamietam jak to juz w r6 bylo dokladnie,ale nie sposob go nie zauwazyc

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona