Teraz jest 24 lis 2024, o 13:24
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
jackskalia
|
Tytuł: kontrolka N - jak neutral Napisane: 27 maja 2010, o 09:36 |
|
|
Witam wszystkich. Nie mam pojęcia od czego zacząć z naprawą nie palącej się lampki N w R6 - 2002r. Jak ktoś ma doświadczenie wdzięczny będę za wskazówki. Pozdrawiam
|
|
|
|
Łuuuki Only One - R1
|
Tytuł: Re: kontrolka N - jak neutral Napisane: 27 maja 2010, o 12:22 |
|
|
ja bym zaczął od rozkręcenia licznika i sprawdzenia czy dioda jest ok...najłatwiej, najszybciej i najbardziej prawdopodobne.. .
|
|
|
|
jackskalia
|
Tytuł: Re: kontrolka N - jak neutral Napisane: 27 maja 2010, o 12:42 |
|
|
Ok - przeszło mi to przez myśl, ale wydawało mi się zbyt banalne, żeby poprzedni właściciel tego nie zrobił. Ale może masz rację. Spróbuję.
|
|
|
|
Łuuuki Only One - R1
|
Tytuł: Re: kontrolka N - jak neutral Napisane: 27 maja 2010, o 18:41 |
|
|
JS czasami te najbardziej banalne rzeczy okazują się trafione
|
|
|
|
hasselhoff
|
Tytuł: Re: kontrolka N - jak neutral Napisane: 17 gru 2010, o 21:10 |
|
|
siema jeśli była myta kerherem to mogło jej zalac kostki bądź slicznotka zgubiła mase. Moja rada to spróbuj przedmuchac kostki pod bakiem powietrzem(kompresorem) jeśli to nie pomoże to schemat elektryczny w ręke i szukaj kabla od masy pod bakiem
|
|
|
|
jackskalia
|
Tytuł: Re: kontrolka N - jak neutral Napisane: 18 gru 2010, o 09:30 |
|
|
Kurczę już zapomniałem o tej lampce. Ale przypomniałeś mi, więc w przerwie świątecznej rozgrzebię moto. Dam znać jakie efekty. Dzięki, JS.
|
|
|
|
bundes
|
Tytuł: Re: kontrolka N - jak neutral Napisane: 18 gru 2010, o 09:39 |
|
|
mistrz prostej |
|
Sprzęt: R1 RN22
Imie: jarek
|
Bardzo łatwo uszkodzić przewód idący od czujnika luzu więc ja zacząłbym własnie od niego. Poza tym to własnie z czujnika idzie masa, a plus do kontrolki podawany jest ze stacyjki. Wbrew pozorom łatwo to sprawdzić: jeśli to wina tylko kontrolki to w tej chwili gdy skrzynia jest na luzie odpalasz bez sprzęgła, jeśli to wina czujnika (lub kabla od niego) to pomimo że skrzynia jest na luzie musisz wciskać sprzęgło do odpalenia. Do dzieła!
edyt: o kurde troche stary temat
_________________ R1 RN22 + Ducati Monster. R1 RN19, R1 RN12, R1 RN09, CBR1100XX, ThunderAce, ZX1000, DR650, DR600, XT600, W16, KLR600, CB, XS, ETZ,
|
|
|
|
jackskalia
|
Tytuł: Re: kontrolka N - jak neutral Napisane: 19 gru 2010, o 09:43 |
|
|
Muszę wciskać sprzęgło, ale to moja pierwsza Yamaha, więc myślałem, że tak ma być. Czyli kabel od czujnika. Dzięki za info.
|
|
|
|
Łuuuki Only One - R1
|
Tytuł: Re: kontrolka N - jak neutral Napisane: 20 gru 2010, o 11:40 |
|
|
Na marginesie to chyba najdłuższy czasowo temat, który dotyczy jednej usterki
Napisz jak Ci się uda w końcu usunąć...
|