Teraz jest 21 lis 2024, o 07:20
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Babi
|
Tytuł: Nie odpala brak reakcji na kluczyk Napisane: 29 cze 2024, o 20:18 |
|
Sprzęt: R6 RJ05
Imie: Rafał
|
Witam, Dziś po dłuższej trasie 100km ciągiem zatrzymałem się zgasiłem motor mówimy o R6 RJ05 odrazu włączyły się wentylatory i za chwile chciałem go odpalić aby wjechać nacisnąłem starter silnik nie zdążył odpalić ledwo zakręcił rozrusznikiem i wszystko zgasło w tej chwili po przekreceniu rozrusznika nie mogę odpalić motoru, nie uruchamia się licznik nie swieca postojowki. Na co zwróciłem uwagę napiecie na akumulatorze jest 12.5v po przekreceniu kluczyka coś zwiera i napiecie spada do 3v ale nic się nie zapala tak jak wyżej pisałem pewnie jest za małe napiecie tak wnioskuję. Po odłączeniu kostki od cewki rozrusznika lub stacyjki wtedy napiecie po przekręceniu kluczyka nie spada albo gdy wyjmę bezpiecznik od zapłonu. Na ta chwile nie wiem gdzie szukać albo jak szukać lub jak sprawdzać macie jakieś pomysły gdzie i jak szukać?
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat